Σε αύξηση εσόδων στοχεύει φέτος η ΔΕΡΜΑΕ

Αρκετά αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα που έχει η ΔΕΡΜΑΕ για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε και μάλιστα προσδοκά σε μία αύξηση της τάξεως του 10% με 15% στα έσοδα από τα υποκαταστήματά της, σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Ειδικότερα, αρκετά ανεβασμένη είναι ήδη η κίνηση στο Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας» που, ως γνωστόν, αποτελεί το πλέον προσοδοφόρο υποκατάστημα της ΔΕΡΜΑΕ η οποία διαχειρίζεται το πιο εμπορικό κομμάτι του Δήμου της Ρόδου. Στις «Πηγές» λοιπόν καταγράφεται ήδη μία αύξηση του 10% στα έσοδα ενώ πολύ καλά πηγαίνει και η κίνηση στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.  

Σ’ αυτήν-υπενθυμίζεται-η ΔΕΡΜΑΕ διαχειρίζεται μόνο τα τουριστικά καταστήματα και τις καντίνες (σ.σ. το ταμείο ανήκει στο Δήμο) και η αύξηση των εσόδων αποδίδεται στην ενοικίαση των καταστημάτων σε ιδιώτες, κίνηση στην οποία προχώρησε η Εταιρία από πέρυσι.

Όσο για τα επόμενα σχέδια της Εταιρίας, μέσα στο μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το εστιατόριο «Όασις» και συγκεκριμένα για την ανάθεση του management του αφού έχει ένα ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Επίσης, η ΔΕΡΜΑΕ θα προχωρήσει και στην εκμίσθωση της καφετέριας «Classico» στην Κρεμαστή μόλις λυθούν κάποια πολεοδομικά θέματα. 

Τέλος, αυτό το διάστημα απασχολεί την Εταιρία το «Θέρμαι» στο οποίο θα προβούν σε καθαίρεση όλων των κατασκευών  που πρέπει να αφαιρεθούν καθώς στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να το παραδώσει στο κοινό ως αυτό που ήταν πάντα: Δηλαδή ως έναν «πνεύμονα» στην καρδιά της πόλης που θα έχει κοινόχρηστο πάρκο, ένα μικρό αναψυκτήριο και θα λειτουργεί ως ανοιχτός πολιτιστικός πολυχώρος. Μάλιστα, οι σκέψεις είναι ότι εκεί θα μπορεί να «ανεβαίνει» παιδικό θέατρο, να δίνονται ανοιχτές συναυλίες ή ακόμα και να τελούνται πολιτικοί γάμοι!

Τέλος, η ΔΕΡΜΑΕ ανακαίνισε πλήρως μία από τις τρεις καντίνες που εκμεταλλεύεται στο παραλιακό μέτωπο, αυτήν κάτω από το «Ιβίσκος», η οποία βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.