Άρης Λυκογιάννης: «Στην τετράδα  με τον Μάλκολμ Γκρίφιν»

Για τη λύση της συνεργασίας του, μετά από τέσσερα χρόνια, με τον Κολοσσό H Hotels, την επόμενη κίνηση στην καριέρα του αλλά και το «μπρέικ» του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών μίλησε ο Άρης Λυκογιάννης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο. 

Για την αποχώρησή του: «Είναι ωραίο μέρος η Ρόδος, αλλά μετά από τέσσερα χρόνια, μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου κι επειδή η συνεργασία αυτή το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα, πιστεύω ότι οι συνεργασίες πρέπει να σταματούν στο καλύτερό τους σημείο. Όχι με φθορά και όταν το πράγμα πάει προς κάτω».

Για το αν ήρθε η στιγμή να κάνει το κάτι παραπάνω: «Δεν θα ήθελα να πω ότι είναι ώρα για κάτι παραπάνω, αλλά για κάτι διαφορετικό. Να πηγαίνεις στη δουλειά και να υπάρχει έξτρα κίνητρο και μία διαφορετική όψη. 

Ο Κολοσσός είναι μία πολύ καλή δουλειά. Είναι ένα περιβάλλον που δίνει μεγάλη άπλα και άνεση σε κάποιον να δουλέψει χωρίς να υπάρχει παρέμβαση. Φυσικά μας δικαίωσαν και τα αποτελέσματα. Αλλά, είναι σωματείο με αυτογνωσία και αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν να διαχειρίζονται τις κρίσεις. Αυτό αποδεικνύεται ότι έμεινε ο ίδιος προπονητής για τέσσερα χρόνια. 

Ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές που έχει στο μυαλό του, πάντα φυσικά με τα δεδομένα της ομάδας, που είναι κάποιων συγκεκριμένων δυνατοτήτων». 

Για το αν η αποχώρηση του Γκρίφιν αποδυνάμωσε τον Κολοσσό: «Αν λάβουμε υπ’ όψην την εικόνα της ομάδας στον πρώτο γύρο με τον Γκρίφιν, δεν επηρέασε τόσο την αγωνιστική, όσο τη χημεία. Διαταράχθηκαν οι ρόλοι περισσότερο. Προσωπική αίσθηση είναι ότι με τον Μάλκολμ θα ήμασταν στην πρώτη τετράδα. Είχαν κολλήσει όλοι πολύ καλά και οι άλλοι παίκτες, όπως οι Τζόουνς και ο Μπρέι.

Ήταν εκτός από καλός παίκτης και σπουδαίος χαρακτήρας». 

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Δεν έχω κάτι, θα δούμε».

Για το break του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό: «Είναι λίγο στα πλαίσια του φυσιολογικού αυτό που έγινε. Μπορεί μία ομάδα να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την άλλη, βάσει αγώνων, αλλά αυτό ποτέ δεν είναι κριτήριο. Η διαδικασία των τελικών είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είχε κακή εικόνα. Υπάρχουν παίκτες με εγωισμό, που έχασαν Κύπελλο και το Final Four της Ευρωλίγκας, ενώ σε μερικούς λήγουν και τα συμβόλαιά τους… Επίσης, στον Ολυμπιακό υπάρχει και έντονο το ελληνικό στοιχείο, οπότε περίμενες ότι θα έμπαινε με το μαχαίρι στα δόντια. Έπαιξε αρκετά με το μυαλό του αντιπάλου, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός σε εκτέλεση και δημιουργία. Γι’ αυτό ήταν λογικό ήταν το 1-0. Η άποψή μου είναι ότι η σειρά θα έχει δρόμο. Ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα και έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει. Αλλά, γενικά τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να σπάνε οι έδρες».