Ημερίδα ποδηλασίας πίστας από τον Ροδήλιο

Συνεχίζοντας να εφαρμόζει πάντα το αναπτυξιακό του πλάνο, ο Ροδήλιος διοργανώνει την ημερίδα ποδηλασίας πίστας «SAKELLARIS BIKES» στις κατηγορίες Κορασίδων, Νεανίδων, Γυναικών, Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, & OPEN, ενταγμένη στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή στην πίστα του σταδίου «Διαγόρας» και θα αφορούν την ταχύτητα, την ατομική χρονομέτρηση, τον αποκλεισμό και το σκρατς.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα γίνουν αγωνίσματα μη βαθμολογούμενα για τις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων, Μίνι Μικρών και Μίνι Μεγάλων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος και της εξοικείωσης των αθλητών-τριών των ακαδημιών των συλλόγων με την πίστα. Οι παραπάνω κατηγορίες αγωνίζονται με οποιοδήποτε ποδήλατο και τα ανάλογα παπούτσια, ενώ τα αγωνίσματα είναι τα παρακάτω:

Μίνι
1. Αγώνας χρονομέτρησης 1 γύρος χωρίς φόρα
2. Αγώνας μαζικής εκκίνησης τύπου σκρατς 3 γύρους μίνι μικρά, 5 γύρους μίνι μεγάλα
Παμπαίδες – Παγκορασίδες
1. Αγώνας χρονομέτρησης | 1 γύρος χωρίς φόρα

2. Αγώνας μαζικής εκκίνησης τύπου σκρατς 10 γύρους
Περισσότερα για τον αγώνα από την προκήρυξη:
-Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας, καθώς και τους ειδικούς κανονισμούς όπως αυτοί περιγράφονται παρακάτω:
-Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνων:
- Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών, με δελτίο ενεργό για το 2018

-Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις. Επίσης κατά τη διάρκεια των επίσημων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) με κίνδυνο αποκλεισμού του ποδηλάτη.

-Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα αγωνίζονται με τις δηλωμένες εμφανίσεις των Σωματείων τους, στις κατηγορίες Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Μίνι Μεγάλα, Μίνι Μικρά, τα αγωνίσματα είναι προσαρμογής των κατηγοριών στην πίστα και δεν επιτρέπεται το κορμάκι χρονομέτρου, καθώς και οι περιορισμοί των ηλικιακών κατηγοριών που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π.
-Δεν θα επιτραπεί η εκκίνηση σε κανένα αθλητή ή αθλήτρια που δεν φέρει τα προβλεπόμενα παπούτσια ποδηλασίας κουμπωτά ή με καλουπιέ.

-Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργεί εντός του ποδηλατοδρομίου, την ημέρα των αγώνων, 1 ώρα πριν την εκκίνηση του προγράμματος. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.
-Τεχνικό Συνέδριο: Κυριακή 10.06.2018 μια ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος στον χώρο της Γραμματείας των αγώνων. Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

Έπαθλα:
Στον αγώνα θα απονεμηθούν οι παρακάτω βραβεύσεις: Μετάλλιο, δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές (-τριες). Κάθε αγωνίσματος, κάθε κατηγορίας.
-Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

-Πρόγραμμα Αγώνων: Επισυνάπτεται Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα (πχ. αναβολή αγωνισμάτων, σύμπτυξη κατηγοριών κλπ.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο διοργανωτής και η αγωνόδικος επιτροπή.

-Αλυτάρχης: Επίσημος Κριτής ΕΟΠ.
-Ιατρική κάλυψη: Ιατρικό προσωπικό και κάλυψη από ασθενοφόρο.
-Τεχνική υποστήριξη: Το ποδηλατικό κατάστημα ΔΡΑΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ-SD BIKES, υποστηρίζει τεχνικά τους αγώνες.