Καταδικάστηκε ζευγάρι για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος αστυνομικού

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 77χρονος Ιταλός και η 72χρονη σύζυγος του που κατηγορούνταν για ψευδής καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος αστυνομικού.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Γ. Ασημάκη, αναγνώρισε στο ζευγάρι το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επέβαλλε στον 77χρονο, συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών (6 μήνες για ψευδή καταμήνυση και 2 μήνες φυλάκιση για τη συκοφαντική δυσφήμιση) και στην 72χρονη συνολική ποινή φυλάκισης 5 μηνών και 10 ημερών (5 μήνες για την ψευδή καταμήνυση και 10 ημέρες για τη συκοφαντική) με τριετή αναστολή.
Δικηγόρος πολιτικής αγωγής παραστάθηκε ο κ. Κουδρογλου.

Η υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά κατά τελωνειακού υπαλλήλου της Σύμης και αστυνομικής υπαλλήλου που κατέθεσε στην δικαιοσύνη το ζευγάρι ηλικιωμένων Ιταλών, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι έτυχαν απαξιωτικής συμπεριφοράς αλλά και υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία από τα συγκεκριμένα στελέχη των αρμοδίων αρχών.

Προχθές εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση που είχε υποβάλλει σε βάρος των Ιταλών, ο τελωνειακός υπάλληλος και για την οποία τόσο ο 77χρονος όσο και η 72χρονη κρίθηκαν αθώοι.

Χθες εκδικάστηκε η μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος των ιδίων η αστυνομικός, για την οποία και το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επεισόδιο με αφορμή το οποίο και η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη, είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012 όταν ο 77χρονος και η σύζυγός του βρέθηκαν στο λιμάνι της Σύμης με το αυτοκίνητο τύπου Jeep που έφερε από τη χώρα του ο 77χρονος.

Το αυτοκίνητο αυτό, φαίνεται ότι ήταν η αιτία να προκληθεί επεισόδιο ανάμεσα στον τελωνειακό και τον Ιταλό ιδιοκτήτη του, όταν σε σχετικό έλεγχο που έγινε ο τελευταίος είτε δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για έλεγχο, είτε αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψή του από την αστυνομία του νησιού.

Στην συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου για την παραπομπή του στην δικαιοσύνη και ο 77χρονος Ιταλός υποστήριξε στη μήνυση του ότι υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία ο ίδιος και η σύζυγός του, δεδομένου ότι δεν αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας.