Έκλεψαν δύο αρνιά και καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια κάθειρξης!

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ «μοιράστηκαν» χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνταν για την κλοπή δύο αρνιών από μάντρα στη Νότια Ρόδο!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2001 στο Γεννάδι, ωστόσο οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 39 και 43 ετών δικάστηκαν χθες και κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο το οποίο και επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 5000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον 39χρονο, ποινή κάθειρξης 5 ετών, φυλάκιση 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ στον 43χρονο συγκατηγορούμενο του με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 43χρονος εκτός από τη ζωοκλοπή (για την οποία του επιβλήθηκαν τα 5 χρόνια κάθειρξης και οι 5000 ευρώ πρόστιμο) κατηγορούνταν και για παράνομη οπλοκατοχή, πράξη για την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δύο Αλβανοί μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες τους πήγαν στις 10 το βράδυ της 21ης Απριλίου 2001 σε μάντρα στο Γεννάδι από όπου και αφαίρεσαν δύο αρνιά τα οποία τα φόρτωσαν στη καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου για να τα απομακρύνουν.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.