Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη καταγραφής των ελαφιών

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη καταγραφής των ελαφιών

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη καταγραφής των ελαφιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 345 ΦΟΡΕΣ

Το μεσογειακό πάρκο στο φράγμα Γαδουρά και την εκπόνηση μελέτης για τον πληθυσμό των ελαφιών στη Ρόδο, αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπό την προεδρεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, για τα παραπάνω θέματα, ο κ. Χατζημάρκος, δήλωσε ότι η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου έχει το ρόλο του χρηματοδότη.

«Στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε τη δημιουργία του μεσογειακού πάρκου, όπως στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε χωρίς να οφείλουμε…τη διαχειριστική μελέτη που πρέπει να γίνει για τα ελάφια από το πανεπιστήμιο. Ένα ερευνητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσκεψη ειδικών, για τις λεπτομέρειες» δήλωσε στη χτεσινή συνέντευξη τύπου, ενώ στάθηκε και στην άλλη πλευρά του ζητήματος κυρίως σε ό,τι αφορά τα ελάφια και έχει να κάνει με τις ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειες.

«Το ελάφι είναι το σύμβολο του νησιού, το αγαπάμε αλλά πρέπει να σεβαστούμε και τους συμπατριώτες μας που αυτή τη στιγμή έχουν πολύ μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τους ειδικά στη νότια Ρόδο, εκεί που οι αγρότες έχουν μεγάλα προβλήματα.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Φάμελλο παρουσία του γραμματέα της αποκεντρωμένης και τους ειδικούς να χρηματοδοτήσουμε το ξεκίνημα της μελέτης αλλά πολύ σύντομα να γίνουν και ενδιάμεσες παρεμβάσεις.

Η μελέτη θα έχει διάρκεια 24 μηνών λόγω των μεγάλων απαιτήσεων, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στις καταστροφές που πλήττουν τους αγρότες μας. Δεν μπορεί να μην υπάρχει μεταβατική περίοδος και άμεσες παρεμβάσεις ακόμα και ηπιότερες από αυτές που θα προτείνει η διαχειριστική μελέτη» .

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη υπήρξε η δέσμευση να συνεργαστούν όλοι οι ειδικοί και εντός 15 ημερών μαζί με τον κ. Φάμελλο θα παρθεί απόφαση για το ποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να υπάρξει διαχείριση του προβλήματος.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου