Καταδικάστηκαν δύο Κινέζοι που «πουλούσαν» προστασία σε μασέρ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Κινέζοι που κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε υπόθεση  «πώλησης προστασίας» σε αλλοδαπούς μασέρ στις παραλίες της Ρόδου, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι λοιποί πέντε συγκατηγορούμενοί τους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία για τη πράξη της τετελεσμένης εκβίασης 54χρονου και 43χρονου από την Κίνα, στους οποίους επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε αθώους τους υπόλοιπους πέντε Κινέζους κατηγορούμενους.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε η κα. Μαρία Κρικοπούλου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν 4 Κινέζοι, 1 αλλοδαπός από τη Νικαράγουα και 4 Νιγηριανοί, ήρθαν στη Ρόδο από την Αθήνα προκειμένου να «ξεκαθαρίσουν» την κατάσταση με δύο αλλοδαπούς από την Κίνα, οι οποίοι έκαναν το 2011, μασάζ στις παραλίες μας.
Οι νεοφερμένοι αλλοδαποί θέλησαν να πάρουν ποσοστό προκειμένου να εξασφαλίσουν την «ασφάλεια» των επαγγελματιών.

Η εμπλοκή των αλλοδαπών που αποτέλεσε και την αφορμή για τη σύλληψή  τους, αλλά και τον τραυματισμό δύο ατόμων, έγινε στις 31 Μαΐου 2011 στις 11 παρά 20 το βράδυ στην παραλία κοντά στο Ενυδρείο,  όταν 26χρονος από τη Νικαράγουα, και οι δύο Κινέζοι ηλικίας 35 και 37 ετών, απαίτησαν εκβιαστικά από τους δύο αλλοδαπούς από την Κίνα 23 και 34 ετών αντίστοιχα να τους δώσουν μέρος των χρημάτων που κερδίζουν από το μασάζ που κάνουν για την παροχή «προστασίας» από μέρους τους!

Προφανώς η «συμφωνία» δεν έκλεισε, αλλά αντίθετα σημειώθηκε συμπλοκή,  η οποία εξελίχθηκε πολύ άσχημα, αφού βγήκαν ακόμη και μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 35χρονος Κινέζος και ελαφρά ο 34χρονος ομοεθνής του.

Πάντως τόσο ο τραυματίας Κινέζος, όσο και ο 26χρονος από τη Νιγηρία μαζί με τους αλλοδαπούς από την Κίνα ηλικίας 37, 23 και 34 ετών συνελήφθησαν, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνταν και οι υπόλοιποι της «παρέας» δηλαδή οι 4 Νιγηριανοί και δύο Κινέζοι.