Καταδικάστηκαν δύο Κινέζοι που «πουλούσαν» προστασία σε μασέρ

Καταδικάστηκαν δύο Κινέζοι που «πουλούσαν» προστασία σε μασέρ

Καταδικάστηκαν δύο Κινέζοι που «πουλούσαν» προστασία σε μασέρ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 892 ΦΟΡΕΣ

Σε κάθειρξη 6 ετών ο καθένας ενώ κρίθηκαν αθώοι άλλοι 5 κατηγορούμενοι

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Κινέζοι που κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε υπόθεση «πώλησης προστασίας» σε αλλοδαπούς μασέρ στις παραλίες της Ρόδου, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι λοιποί πέντε συγκατηγορούμενοί τους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία για τη πράξη της τετελεσμένης εκβίασης 54χρονου και 43χρονου από την Κίνα, στους οποίους επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε αθώους τους υπόλοιπους πέντε Κινέζους κατηγορούμενους.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε η κα. Μαρία Κρικοπούλου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν 4 Κινέζοι, 1 αλλοδαπός από τη Νικαράγουα και 4 Νιγηριανοί, ήρθαν στη Ρόδο από την Αθήνα προκειμένου να «ξεκαθαρίσουν» την κατάσταση με δύο αλλοδαπούς από την Κίνα, οι οποίοι έκαναν το 2011, μασάζ στις παραλίες μας.
Οι νεοφερμένοι αλλοδαποί θέλησαν να πάρουν ποσοστό προκειμένου να εξασφαλίσουν την «ασφάλεια» των επαγγελματιών.

Η εμπλοκή των αλλοδαπών που αποτέλεσε και την αφορμή για τη σύλληψή τους, αλλά και τον τραυματισμό δύο ατόμων, έγινε στις 31 Μαΐου 2011 στις 11 παρά 20 το βράδυ στην παραλία κοντά στο Ενυδρείο, όταν 26χρονος από τη Νικαράγουα, και οι δύο Κινέζοι ηλικίας 35 και 37 ετών, απαίτησαν εκβιαστικά από τους δύο αλλοδαπούς από την Κίνα 23 και 34 ετών αντίστοιχα να τους δώσουν μέρος των χρημάτων που κερδίζουν από το μασάζ που κάνουν για την παροχή «προστασίας» από μέρους τους!

Προφανώς η «συμφωνία» δεν έκλεισε, αλλά αντίθετα σημειώθηκε συμπλοκή, η οποία εξελίχθηκε πολύ άσχημα, αφού βγήκαν ακόμη και μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 35χρονος Κινέζος και ελαφρά ο 34χρονος ομοεθνής του.

Πάντως τόσο ο τραυματίας Κινέζος, όσο και ο 26χρονος από τη Νιγηρία μαζί με τους αλλοδαπούς από την Κίνα ηλικίας 37, 23 και 34 ετών συνελήφθησαν, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνταν και οι υπόλοιποι της «παρέας» δηλαδή οι 4 Νιγηριανοί και δύο Κινέζοι.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες