Συνελήφθη Λευκορώσος, πιθανόν μέλος διεθνούς κυκλώματος

Λίγο προτού επιβιβαστεί σε ημερόπλοιο με προορισμό τα τουρκικά παράλια, συνελήφθη στην Κω 29χρονος αλλοδαπός από τη Λευκορωσία, ο οποίος πιθανότατα να εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα αφαίρεσης πολυτελών αυτοκινήτων!

Ο δράστης βρέθηκε να έχει μαζί του Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας, το οποίο είχε δηλωθεί στην Ιταλία ότι είχε κλαπεί!

Ειδικότερα, η υπόθεση, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, άρχισε να απασχολεί το προηγούμενο διάστημα τους αστυνομικούς στην Κω, οι οποίοι προχθές το απόγευμα έστησαν «καρτέρι» στο θεσμοθετημένο σημείο εξόδου του λιμανιού της Κω. Από εκεί πήγε να περάσει ο 29χρονος προκειμένου μαζί με το αυτοκίνητό του να επιβιβαστεί σε ημερόπλοιο και να μεταβεί στην Τουρκία.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω σε συνεργασία με προσωπικό του Τελωνείου Κω έκαναν έλεγχο στον 29χρονο και μετά τη διασταύρωση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ.  ήταν κλεμμένο!

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, το όχημα έφερε παραποιημένα αναγνωριστικά στοιχεία και ταυτοποιήθηκε ως κλεμμένο στην Ιταλία την 25.05.2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι τόσο καλά παραποιημένο – παραχαραγμένο και διαθέτει και όλα τα νόμιμα έγγραφα που είναι αρκετά δύσκολο σε κάποιον να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Σε κάθε περίπτωση ο 29χρονος από τη Λευκορωσία, χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ως ο κάτοχος του οχήματος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Την ίδια ώρα οι έρευνες των διωκτικών αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί αν και κατά πόσο ο 29χρονος αποτελεί μέλος διεθνούς κυκλώματος, το οποίο αφαιρεί πολυτελή αυτοκίνητα από ευρωπαϊκές χώρες και στη συνέχεια τα διοχετεύει σε τρίτες όπως η Τουρκία.
Σημειώνεται πως συλλήψεις για αντίστοιχες περιπτώσεις έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στον Έβρο από την αστυνομία.