ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου: Ο ΣΥΡΙΖΑ  προκαλεί τους πολίτες των νησιών μας

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στα όσα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν εκφράσει πριν από μερικές μέρες, εξέδωσε χθες η Νομαρχική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Δωδεκανήσου και ο πρόεδρός της κος Παύλος Μπακίρης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται συγκεκριμένα:
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί τους πολίτες της Δωδεκανήσου.  
Με   ύβρεις,  ψέματα   και   διχαστικό   λόγο   προσπαθούν να απαντήσουν στις ολοκληρωμένες  προτάσεις που  κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για την τοπική οικονομία, την  ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Να τους υπενθυμίσουμε ότι:
- Κατάργησαν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, το μοναδικό   αναπτυξιακό   μας   πλεονέκτημα.  Ήταν   δική   τους επιλογή, το έκαναν   συνειδητά,  όπως  αποκάλυψε και  ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί.

- Επέβαλλαν   εξοντωτικούς φόρους στον   τουρισμό   και   την τοπική  οικονομία με την αύξηση   του ΦΠΑ  στη   διαμονή   και στην   εστίαση,  τις  υπέρογκες   ασφαλιστικές   εισφορές, τη μετατροπή της εισφοράς αλληλεγγύης σε μόνιμο φόρο και την επιβολή προκαταβολής φόρου στο 100%.

- Αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι ίδιοι που είχαν δεσμευθεί ότι θα   τον   καταργούσαν.   Και   είναι   η δεύτερη φορά που αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα   μετά   τη   μείωση  του αφορολόγητου ορίου για το συμπληρωματικό φόρο.

- Αύξησαν τους φόρους στα καύσιμα, με αποτέλεσμα η τιμή της βενζίνης   στα   νησιά   να   φτάνει   τα   2   ευρώ το λίτρο και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης   δηλώνει προκλητικά ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

- Μετέτρεψαν   την  Κω και  τη Λέρο σε φυλακές και χώρους εγκλωβισμού παράνομων  μεταναστών   και   προσφύγων.  Και είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν και άλλα hot spot.

Σε ό,τι αφορά στο μεταφορικό ισοδύναμο, κανείς δεν πιστεύει πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ και   τον   κ. Τσίπρα.   
Η   απάτη   αυτή   θα αποκαλυφθεί σύντομα αφού δεν υπάρχουν οι πόροι για την απόλυτη και καθολική εφαρμογή του.

Τα απίθανα αυτά άτομα, που παριστάνουν την κυβέρνηση,  προσπαθούν να μας πείσουν ότι κατάργησαν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά για να εισπράξουν 85 εκ. ευρώ και την ίδια στιγμή θα δώσου νένα πολλαπλάσιο   ποσό  για  την  εφαρμογή  του  μεταφορικού ισοδύναμου.

Η  παραμονή   του   ΣΥΡΙΖΑ στην   εξουσία   αποτελεί   κίνδυνο  όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για τη δημοκρατία. Αποτελεί κίνδυνο και για την ασφάλεια της χώρας αλλά και για τα   εθνικά   θέματα.  
Γιατί   άνθρωποι   με   μειωμένη   ή   ελαστική εθνική συνείδηση δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να χειρίζονται κρίσιμα εθνικά θέματα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρες θέσεις, ανέλαβε ρεαλιστικές και σαφείς δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα στα νησιά μας.

Η   χώρα   χρειάζεται   πολιτική   αλλαγή,   χρειάζεται   μια   νέα, σοβαρή   και   κυρίως   ισχυρή   κυβέρνηση   με   δημοκρατική νομιμοποίηση.»