Θα παραμείνει στις φυλακές 30χρονη Αλβανίδα για κλοπές

Στη φυλακή θα παραμείνει με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 30χρονη Αλβανίδα,  η οποία το φθινόπωρο του 2016 ήρθε για τουρισμό στο νησί μας μαζί με 29χρονη Αθηναία, και παράλληλα αποφάσισαν να μπουν και σε μερικά σπίτια και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα προκειμένου να… βγάλουν τα έξοδά τους!

Η υπόθεση των δύο γυναικών εκδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, όπου τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τις κλοπές και 10 μήνες φυλάκιση για την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας που τους βάραινε, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της απείθειας. Οι εφέσεις και για τις δύο δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Ωστόσο η 30χρονη Αλβανίδα προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής που της έχει επιβληθεί.

Η αίτηση εξετάστηκε προχθές από το δικαστήριο, το οποίο και την απέρριψε και έτσι η 30χρονη αλλοδαπή θα παραμείνει στη φυλακή.
Η σύλληψη των δύο γυναικών έγινε στις 3 Νοεμβρίου το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.

Οι ίδιες αφίχθησαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2016 αεροπορικώς από την Αθήνα στο νησί μας και αφού ενοικίασαν ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα, έπιασαν … δουλειά!

Συγκεκριμένα, η 29χρονη και η 30χρονη μετέβησαν στην Ιαλυσό, όπου επιχείρησαν αρχικά να εισέλθουν σε σπίτι της περιοχής, στο οποίο απουσίασαν οι ένοικοί του, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν καλά κλειδωμένο. Στη συνέχεια πήγαν σε ένα δεύτερο. Εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον ιδιοκτήτη και χρησιμοποιώντας μία δικαιολογία τράπηκαν σε φυγή.

Στο τρίτο σπίτι όμως που επέλεξαν περίπου το μεσημέρι, τα κατάφεραν, καθώς οι ιδιοκτήτες έλειπαν και οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα από παράθυρο και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι δράστιδες έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα στο όχημα και κατά τη μετακίνησή τους, τους σταμάτησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που έκαναν περιπολία και είχαν αντιληφθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τις δύο γυναίκες.

Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και οι δύο δράστιδες οδηγήθηκαν στο Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είναι γνωστές τόσο στην Αττική όσο και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας μας (Λάρισα, Γρεβενά, Κοζάνη, Χίο κ.α.) καθώς και εκεί είχαν αναπτύξει παρόμοια «δραστηριότητα»!

Απολογούμενες στην ανακρίτρια Ρόδου, οι δύο γυναίκες είχαν αρνηθεί όλα όσα τους καταλογίζονται πλην της μίας κλοπής που έχουν διαπράξει.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας πάντως και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενες.