Αποφυλακίζονται δύο αδέλφια που κατηγορούνται για ληστεία

Δεκτή με περιοριστικούς όρους, έγινε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η αίτηση που υπέβαλαν δύο αδέλφια που κατηγορούνται για ληστεία, προκειμένου να μην εκτίσουν την ποινή των 8 ετών κάθειρξης που τους έχει επιβληθεί, έως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσής τους.

Ειδικότερα, ο 35χρονος και ο 39χρονος κατηγορούνται για ληστεία που είχαν διαπράξει πριν από τρία χρόνια σε βάρος συμπολίτη μας, από τον οποίο φέρονται να αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
Η υπόθεση αυτή είχε εκδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Απρίλιο του 2017, όπου ο συνήγορος υπεράσπισής τους κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος ζήτησε αναβολή της δίκης, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση, η οποία δεν έχει ακόμη εκδικαστεί αλλά έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Σεπτέμβρη, και ως εκ τούτου εκκρεμούσε σε βάρος του 35χρονου και του 39χρονου η συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Έτσι στα μέσα Ιουλίου 2017 οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Δια του συνηγόρου τους κ. Παναγιωτακόπουλου κατέθεσαν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που τους έχει επιβληθεί, η οποία και εξετάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και την έκανε δεκτή υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες φέρονται να διέπραξαν τη ληστεία στις 15 Δεκεμβρίου 2012. Συγκεκριμένα, τα δύο αδέλφια μετέβησαν στο σπίτι ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα του αφαίρεσαν από το μπουφάν του το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι ίδιοι έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας και για άλλες υποθέσεις κυρίως ζωοκλοπής, για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί.