Και τα λόπια Κατταβιάς στο μητρώο!!

Ένα ακόμα τοπικό προϊόν, μετά το μελεκούνι Ρόδου και το κρασοτύρι της Κω, πιστοποιήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αποτελεί πλέον προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Είναι τα «Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου ή λόπια Κατταβιάς Ρόδου» όπως τα ξέρουμε στο νησί, και είναι το τρίτο στη λίστα που εντάσσεται στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων και εγγυημένων παραδοσιακών ιδιότυπων προϊόντων, μετά από πρωτοβουλία της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Η απόφαση υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή, από τον υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, παρουσία του ίδιου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη και αναμένεται να τύχει αντίστοιχης αναγνώρισης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθούν η σιτάκα της Κάσου και το μέλι Καλύμνου, το επόμενο διάστημα, ενώ η περιφέρεια ετοιμάζει τη διαδικασία και για άλλα τοπικά προϊόντα στο μέλλον που θα ενταχθούν στη διαδικασία πιστοποίησης ως ΠΓΕ από το καλάθι των προϊόντων της, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να αναγνωριστούν και αυτά.
 

Β.Μ.