«Αντικειμενική» και «Υποκειμενική» Ηθική

«Αντικειμενική» και «Υποκειμενική» Ηθική

«Αντικειμενική» και «Υποκειμενική» Ηθική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 499 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου


Βασικό μάθημα της «Κοινωνιολογίας» είναι για την «Ηθική», που διευκρινίζει ότι υπάρχει: «Αντικειμενική Ηθική» και «Υποκειμενική Ηθική».

«Υποκειμενική Ηθική» είναι η «Ηθική» που αλλάζει από γεωγραφικό τόπο σε γεωγραφικό τόπο, δυστυχώς και από «άτομο» σε «άτομο» και «Αντικειμενική Ηθική», είναι η «Ηθική» που παραμένει η ίδια σε όλο τον πολιτισμένο γεωγραφικό χώρο και ανάμεσα σε όλους τους «χριστούς» ανθρώπους.

Ελάχιστο παράδειγμα, ο «φόνος», που θεωρείται έγκλημα σε όλα τα «δημοκρατικά καθεστώτα», και πολιτισμούς. Προφανώς, στη χώρα μας, σκόπιμα κάποιοι περιφρονούμε την «Αντικειμενική Ηθική» και έχομε καθιερώσει την «Υποκειμενική Ηθική» ήτοι, όπως μας «βολεύει».

Οι Νόμοι κάθε πολιτισμένης κοινωνίας ανθρώπων, καθορίζουν τους «όρους αρμονικής συμβίωσης» και όλοι είναι «ίσοι» μπροστά το Νόμο, ενώ παράλληλα, υπάρχουν «νομικές συνέπειες» για τους παραβάτες. Δυστύχημα, αλλά και ντροπή, είναι όταν οι Νόμοι της Πολιτείας ερμηνεύονται κατά το δοκούν ή συντάσσονται για την εξυπηρέτηση ορισμένων κοινωνικών «δομών και ομάδων».

Ο Μωσαϊκός Νόμος στην Παλαιά Διαθήκη, ξεκάθαρα διατυπώνει: «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού», καθορίζοντας την «τιμωρία» των παραβατών. Κατά την Καινή Διαθήκη, που πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Ιησούς είχε δηλώσει: «Δεν ήρθα για να καταργήσω τον Νόμο, αλλά να τον συμπληρώσω…», επίσης αναφέρεται: «Μάχαιραν έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» (Ματθ.5,3). Και βέβαια, η «τιμωρία», δεν έχει την έννοια των «αντιποίνων», αλλά της «συνέπειας της πράξης» του παρανομούντα.

Δεν είναι απλώς «θλιβερό» και «επικίνδυνο» να υπάρχει ατιμωρησία, όπως τη βιώνομε δυστυχώς, σήμερα. Είναι εξοργιστικό π.χ. να εισβάλουν αναρχικοί στην έδρα της Δημοκρατίας, στο Κοινοβούλιο, να συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς που το καθήκον τους είναι η διαφύλαξη της Δημοκρατίας και των νομοταγών πολιτών, και ο πρόεδρος της Βουλής, χαμογελαστός και άνετος να δίνει διαταγή: «Αφήστε τους, παιδιά δικά μας είναι κι αυτά…».

Κύριε Πρόεδρε, δεν είναι δικά μας παιδιά αυτά τα αναρχικά πλάσματα, αν εσείς τα αναγνωρίζετε «δικά σας», είναι βέβαια αναφαίρετο δικαίωμά σας.

Το πρόσφατο εξοργιστικό περιστατικό, είναι η επίθεση 18 κουκουλοφόρων αναρχικών στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη, που ανάγκασαν έναν Αστυνομικό να πυροβολήσει στον αέρα, απλώς για τον εκφοβισμό τους. «Λάθος, Αγαπητέ μου Αστυνομικέ, στο

«ψαχνό» έπρεπε να πυροβολήσεις…» Κι όμως, για την τόσο «εξοργιστικά» ηρωϊκή πράξη του Αστυνομικού, απλώς να πυροβολήσει στον αέρα, υπήρξαν άνοες που θέλησαν να τον επιπλήξουν!

Να επιπλήξουν τον «Αστυνόμο» (ας αναλύσομε την έννοια του Αστυνόμος = Ο Νόμος του Άστεως), που προσπαθεί να τηρήσει την «ευνομία» έναντι των 700 Ευρώ το μήνα, προτάσσοντας τον εαυτό τους ως ασπίδα προς όλους εμάς τους νομοταγείς (από πεποίθηση) πολίτες. Επιμελώς ξεχνάμε, ότι η Ελληνική μας Αστυνομία, με τις εξευτελιστικές αποδοχές, είναι ανάμεσα στις Τρεις καλύτερες Αστυνομίες του Κόσμου.

Με θλίψη και οργή, καθημερινά βλέπομε την εγκληματικότητα από αναρχικούς, όπως εκδηλώνεται στα Εξάρχεια, και τις δηλώσεις τους: «Θέλαμε να τους κάψομε ζωντανούς στους Αστυνομικούς», ενώ οι Αστυνομικοί τους αντιμετωπίζουν με ασπίδες (που θυμίζουν τους Τρακόσιους του Λεωνίδα), παρά τις βόμβες μολότοφ που δέχονται.

Κάθε μέρα και μια εξαιρετικά δυσάρεστη, ποταπή, ατιμωτική, θρασύδειλη, εγκληματική πράξη, που παραμένει ατιμώρητη. Απίστευτες δηλώσεις κουκουλοφόρων αναρχηκών, για την επιχειρούμενη εισβολή τους στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ως συμπαράσταση της απεργίας πείνας του δολοφόνου 17 ατόμων και καταδικασμένου τέσσερις φορές σε ισόβια κάθειρξη Κουφοντίνα, επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια εξόδου!

Ας μην ξεχνάνε ότι εμείς οι φορολογούμενοι νομοταγείς πολίτες, πληρώνομε το φαγητό, τη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του εγκληματία Κουφοντίνα, που ο Νόμος Παρασκευόπουλου, αφήνει ελεύθερους χιλιάδες αναρχικούς και ποινικούς κρατούμενους, για να απειλούν τις ζωές των νομοταγών συμπολιτών μας.

Διαβάστε ακόμη

Ελένη Παπαβασιλείου: Ένα σπίτι στο Καστελλόριζο που η φήμη του έφτασε μέχρι το Μιλάνο

Ιωάννης Καραγιάννης: Η κατάταξη των κομμάτων και το εύρος των ποσοστών τους στις ερχόμενες ευρωεκλογές

Φίλιππος Ζάχαρης: Τα μεγάλα νοήματα της ζωής

Δημήτρης Γάκης: Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού αποδεικνύει την αδούλωτη ψυχή του

Μαρία Καρίκη: Χάνοντας το κουράγιο σου...

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε