Thomas Cook: Η Ελλάδα δεύτερος ισχυρότερος προορισμός για το 2018

Thomas Cook: Η Ελλάδα δεύτερος  ισχυρότερος προορισμός για το 2018

Thomas Cook: Η Ελλάδα δεύτερος ισχυρότερος προορισμός για το 2018

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 340 ΦΟΡΕΣ

Η Ελλάδα, μέχρι στιγμής, είναι ο δεύτερος ισχυρότερος προορισμός της Thomas Cook από πλευράς κρατήσεων, μετά την Ισπανία, ενώ ακολουθεί η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Καραϊβική (η τελευταία αντικατέστησε την Κύπρο).

Αυτό προκύπτει από την έκθεση Holiday Report της Thomas Cook.
Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει οτι ενώ η Ελλάδα πέρυσι ξεχώρισε για την επιτυχία της, φέτος η Τουρκία μείωσε δραματικά την ψαλίδα του ανταγωνισμού μεταξύ των 2 χωρών στον τουρισμό.

Μάλιστα, σε επίπεδο ισχυρών κρατήσεων, η Τουρκία ξεπερνά την ενδοχώρα της Ισπανίας και τα Κανάρια συνδυαστικά, με την Ισπανία να διατηρεί την πρώτη θέση μόνο εάν συμπεριληφθούν οι Βαλεαρίδες.

Οι Βρετανοί συνεχίζουν να προτιμούν την Ελλάδα, και η χώρα μας θα ήταν πρώτος προορισμός στη Βρετανική αγορά εάν οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια δεν συνδυάζονταν με την ισπανική ενδοχώρα. Ελλάδα προτιμούν κυρίως τα ζευγάρια Βρετανών, σε αντίθεση με την Τουρκία.

Οι κρατήσεις για διακοπές ενηλίκων παρουσιάζουν αύξηση 5% σε σχέση με πέρυσι και αντιπροσωπεύουν το 64% του συνόλου κρατήσεων για Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Νέοι προορισμοί της Ελλάδας που προστέθηκαν στα προγράμματα του Thomas Cook προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση, ήταν η Θάσος από το 2016, η Μύκονος από πέρυσι και η Ολυμπιακή Ριβιέρα φέτος.

Με τις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, ο συνολικός αριθμός ελληνικών αεροδρομίων που εξυπηρετεί η Thomas Cook Airlines ανεβαίνουν σε 14.

Η διάθεση των ταξιδιωτών να αποκομίσουν εμπειρίες σε μια χώρα ως ντόπιοι έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρατήσεων κατά 17% στα ξενοδοχεία Manos της Thomas Cook με αυθεντικές εμπειρίες στον προορισμό.

(Πηγή: tornosnews)

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη