Ρόδος: Γυναίκες άρπαζαν κοσμήματα με ταχυδακτυλουργικό τρόπο

Κοσμήματα και χρυσά αξίας 4.000 ευρώ είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν απο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλεως Ρόδου δύο γυναίκες ΡΟΜΑ οι οποίες ήρθαν στη Ρόδο πριν από μερικές μέρες και ανέλαβαν... δράση.

Οι ίδιες, από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ρόδου, είχαν έρθει και πριν από ένα περίπου μήνα προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να επιλέξουν τα καταστήματα που θα "χτυπούσαν.

Η δράση τους όμως, τερματίστηκε χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι τις πέρασαν χειροπέδες.

Πρόκειται για δύο γυναίκες ΡΟΜΑ ηλικίας 25 και 30 ετών κατηγορούμενες για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών

Όπως διακριβώθηκε κατά την αστυνομική έρευνα, οι δράστιδες είχαν μεταβεί πρόσφατα στο νησί έχοντας σκοπό την αφαίρεση κοσμημάτων από χρυσοχοεία με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου οι δυο γυναίκες αφαίρεσαν από χρυσοχοείο χρυσές αλυσίδες συνολικής αξίας -4.000- ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν άμεσα να τις εντοπίσουν.

Τα κλεμμένα χρυσαφικά κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν άλλα δυο παρόμοιες  κλοπές που διέπραξαν, οι κατηγορούμενες μαζί με άγνωστη συνεργό τους, την 12.05.2018.

Οι συλληφθείσες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

 

Φωτογραφία αρχείου