Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνες επειδή έκλεψαν χρυσαφικά

«Αδυναμία» στα χρυσαφικά είχαν δύο γυναίκες ΡΟΜΑ,  οι οποίες μπήκαν σε κεντρικό κατάστημα της Ρόδου και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 4000 ευρώ!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία,  η οποία και άμεσα κατάφερε να συλλάβει τις δράστιδες που όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ήρθαν στο νησί μας αποκλειστικά για το σκοπό αυτό!

Πιο συγκεκριμένα,  προχθές το μεσημέρι οι δύο γυναίκες ηλικίας 25 και 30 ετών πήγαν σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της πόλης της Ρόδου και εκεί με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν πέντε χρυσές αλυσίδες συνολικής αξίας 4000 ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν άμεσα να τις εντοπίσουν μαζί με τα κλεμμένα χρυσαφικά,  τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο.

Ωστόσο στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι δράστιδες είχαν μεταβεί πρόσφατα στο νησί έχοντας σκοπό την αφαίρεση κοσμημάτων από χρυσοχοεία με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Μάλιστα στις 12 Μαΐου 2018 οι ίδιες μαζί με άγνωστη συνεργό τους, διέπραξαν άλλες δύο κλοπές σε χρυσοχοεία της πόλης μας.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση,  από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα δώσουν.