Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 34χρονος Ροδίτης

Ένοχος αλλά ατιμώρητος  κρίθηκε 34χρονος Ροδίτης

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 34χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 737 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος αλλά ατιμώρητος ως τοξικομανής, κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 34χρονος Ροδίτης ο οποίος είχε καταδικαστεί ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μαζί με δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, πρωτόδικα ο 34χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, για τις πράξεις της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών από κοινού από μη τοξικομανή τετελεσμένη και σε απόπειρα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 34χρονος άσκησε έφεση και εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Κατερίνας Βολονάκη έκρινε τον 34χρονο ένοχο ως τοξικομανή και ατιμώρητο.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί την Άνοιξη του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν 34χρονος Αλβανός φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, το άτομο δηλαδή που έδινε τις «εντολές» πού και πότε θα πουλήσουν, ενώ φέρεται να προμήθευε ναρκωτικά και σε άλλους Αλβανούς για να τα πουλούν σε τοξικομανείς.

Μάλιστα τα χρήματα που αποκόμιζε φέρεται να κατατίθεντο σε λογαριασμό στο όνομα του αδελφού του 34χρονου για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την υπόθεση ηρωίνης με τους 26 εμπλεκόμενους που διαλευκάνθηκε το Φεβρουάριο του 2011.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση διαλευκάνθηκε από προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν σύμφωνα με τις οποίες, 37χρονος Αλβανός διακινούσε στην περιοχή μας ποσότητες ναρκωτικών μετά από εντολή του 34χρονου συμπατριώτη του.

Έτσι στις 2 Μαρτίου 2012 το βράδυ στην πόλη Ρόδου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο σπίτι του 37χρονου αλλοδαπού, όπου και βρέθηκαν δεκατρείς (13) ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 130 γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και έρευνας, προσήλθε στο σπίτι του 37χρονου ο 34χρονος ημεδαπός με σκοπό να αγοράσει ναρκωτικές ουσίες, ο οποίος συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 37χρονος Αλβανός διατηρούσε στην οικία του και πωλούσε τις ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) σε τοξικομανείς της Ρόδου, κατ’ εντολή 34χρονου ομοεθνή του στον οποίο και απέδιδε τα χρήματα από την εμπορία των ναρκωτικών.

Από αναζητήσεις που ακολούθησαν συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου ο 34χρονος Αλβανός και σε έρευνα που έγινε βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος είχε καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών και αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αφέθηκε ελεύθερος και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα χρηματικά ποσά μαζί με τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς ο 37χρονος αποδέχτηκε ότι πούλησε την 1η Μαρτίου 2012 στον 34χρονο Ροδίτη ποσότητα 10 γραμμαρίων ηρωίνης έναντι 200 ευρώ και πως την ημέρα της σύλληψής τους θα του πουλούσε άλλα δέκα γραμμάρια της ίδιας ουσίας μετά από εντολή του 34χρονου Αλβανού, στον οποίο και πήγαιναν και όλα τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Επίσης και ο 34χρονος Ροδίτης φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως οι συναντήσεις με τον 37χρονο κλείνονταν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προηγουμένως με τον 34χρονο Αλβανό.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του