Η ΔΕΥΑΡ θα παίρνει 34.000 κυβικά νερού από το φράγμα

Η ΔΕΥΑΡ θα παίρνει 34.000 κυβικά νερού από το φράγμα

Η ΔΕΥΑΡ θα παίρνει 34.000 κυβικά νερού από το φράγμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1851 ΦΟΡΕΣ

Σε λίγες ημέρες η ΔΕΥΑΡ θα παίρνει 34.000 χιλιάδες κυβικά νερού ημερησίως από το φράγμα, δήλωσε, χθες, ο τεχνικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ. Στέργος Στάγκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στάγκας αναφέρθηκε στο θέμα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε (βλ. άλλες στήλες), και μεταξύ άλλων, μίλησε για τον διαγωνισμό που διεξήχθη για το φράγμα του Γαδουρά, τονίζοντας ότι η εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ήταν να προκριθούν και οι δύο Εταιρείες.

H Επιτροπή που σήμερα λέγεται ΚΑΠΕ, μία αρχή γνωμοδοτική και μόνο και πριν την εκτελούσε η ίδια η Περιφέρεια, οι Τεχνικές Υπηρεσίες που ήταν αυτή η Επιτροπή απέρριψαν και τις δύο προτάσεις και ήρθε η εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή, συνεπικουρούμενη από τους νομικούς συμβούλους, όπου και αποφάσισαν ότι πρέπει να προκριθεί η μία Εταιρεία.

Η άλλη Εταιρία τους καθυστέρησε επί οκτάμηνο και τελικά δικαιώθηκαν πλήρως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και υπέγραψαν για το φράγμα του Γαδουρά, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως.

Επίσης, ο κ. Στάγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του που τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης πήρε τα εύσημα από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πολλούς λόγους.

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να αναφέρει-σε αντιδιαστολή με τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου την προηγούμενη ημέρα-ότι το νερό που δίνουν είναι πραγματικά με έξι λεπτά και όχι με εξήντα έξι λεπτά το κυβικό, εάν είναι 10-15 χιλιάδες κυβικά.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Στάγκας είπε ότι, αυτές τις ημέρες, ήρθε στα χέρια του αίτημα της ΔΕΥΑΡ μια και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης ο ίδιος εκπροσωπεί το σύνολο της μειοψηφίας του δ.σ.

Όπως είπε, λοιπόν, η ΔΕΥΑΡ δεν παίρνει 10-15 χιλιάδες κυβικά από τα 60 χιλιάδες κυβικά. Παίρνει ακριβώς 21.417 κυβικά και με έγγραφό της ζητάει ν’ ανέβει άμεσα στα 34 χιλιάδες κυβικά ημερησίως «για να σώσουμε το νησί».

Όπως έκανε γνωστό, λοιπόν, αυτή τη στιγμή εργάζονται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση και σε πέντε ημέρες θα έχουμε αυτές τις ποσότητες.

Ως εκ τούτου, από 6Λ πιθανώς θα πάει στα 12Λ το κυβικό και λιγότερα, είπε ο τεχνικός σύμβουλος, και σε καμία περίπτωση 66-67 λεπτά το κυβικό. Ανέφερε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής η Περιφέρεια δεν έχει πληρωθεί κάτι για το νερό.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου