Διακρίσεις και ανισότητες στη Ρόδο

Όσο και να προσπαθούμε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο Νόμο, στην ευνομούμενη Πολιτεία, ισότητα και ισονομία δεν υπάρχει. 

Παραπονιούνται πολλοί κάτοικοι, ενός κεντρικότατου δρόμου της πόλης μας, για άνιση αντιμετώπιση εκ μέρους του Δήμου Ροδίων. 

Συγκεκριμένα, στην οδό Αμερικής, από τα γραφεία του ΕΟΤ, μέχρι την 25η Μαρτίου, ανάβουν οι καλαίσθητες λυχνίες του Δημοτικού Φωτισμού, στις οκτώ (8), ενώ από την 25η Μαρτίου, μέχρι το τέλος του ίδιου δρόμου - όπου βρίσκεται μία από τις εισόδους του ξενοδοχείου των «Ρόδων» που στεγάζει και το Καζίνο Ρόδου, ανάβουν στις εννέα (9). 

Δηλαδή μετά από μία ώρα, ενώ ο δρόμος αποτελεί κεντρική τουριστική αρτηρία στην καρδιά της πόλης, με πολλά καταστήματα εκατέρωθεν και δύο τουλάχιστον ξενοδοχεία. 

Και σαν να μην έφτανε η έλλειψη συντονισμού της αφής του Δημοτικού φωτισμού, οι πολυάριθμοι τουρίστες, περπατώντας μόνον με το φωτισμό των καταστημάτων, σκοντάφτουν στα ξεκολλημένα και ανυψωμένα «τουβλάκια» που καλύπτουν το οδόστρωμα. 

Νεαρή τουρίστρια, πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, σκόνταψε σε ένα τέτοιο «υπερυψωμένο» τουβλάκι, και μεταφέρθηκε από καταστηματάρχες και διερχόμενους στο νοσοκομείο. 

Δεν είναι δυνατόν, να χωρίζεται ο ίδιος κεντρικός δρόμος, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης διαλογής, όπως μπορεί να φανερώνει η φωταγώγηση του μισού δρόμου, σε δύο στάδια με διαφορά μιας ώρας.

Ένας δεύτερης διαλογής  κάτοικος της οδού Αμερικής, Κ.Χ.