Ξεσπάθωσε ο Νισύριος Τζον Κατσιματίδης

Με δημοσίευμά της η εφημερίδα «New York Post» αναφέρεται στον ομογενή επιχειρηματία κ. Τζον Κατσιματίδη σχετικά με την προτροπή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο τίτλος του άρθρου το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Melissa Klein, είναι «Ο Κατσιματίδης ”χτυπά” τον Έλληνα Αρχιεπίσκοπο για το σκάνδαλο της Εκκλησίας» (Catsimatidis slams Greek Archbishop over church scandal).

Τονίζεται στο δημοσίευμα πως «ο κορυφαίος ιδιοκτήτης υπεραγορών τροφίμων και ραδιοφωνικός παρουσιαστής Τζον Κατσιματίδης καλεί τον ηγέτη της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής να παραιτηθεί, επικαλούμενος “αδικαιολόγητη” οικονομική κακοδιαχείριση και την καθυστέρηση της οικοδόμησης του μεγάλου ναού πλησίον στο Εμπορικό Κέντρο Νέας Υόρκης».

Σε δηλώσεις του προς τη «New York Post» ο κ. Κατσιματίδης τόνισε πως «η αξιοπιστία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, 90 ετών, έχει απολεσθεί σε εθνικό επίπεδο».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα πως ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, δήλωσε πως «υπάρχουν δωρητές, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν άλλα $10 με $20 εκατομμύρια δολάρια για να αποπερατωθεί ο Ναός του Αγίου Νικολάου».

«Αλλά -τόνισε- δεν θα τα δώσουν υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν ανταποκρίθηκε κάποιος εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής στο αίτημα της εφημερίδας για σχόλιο.