Ελεύθερος με όρους για τη χρήση διαβατηρίου του γιου του

Ελεύθερος με όρους για τη χρήση διαβατηρίου του γιου του

Ελεύθερος με όρους για τη χρήση διαβατηρίου του γιου του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 38χρονος, ο οποίος χρησιμοποίησε το διαβατήριο του γιου του για να βοηθήσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό το παιδί ενός φίλου του!

Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Νίκο Καραβελάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος αλλοδαπός είπε πως με τον πατέρα του παιδιού που συνόδευε ήταν φίλοι από παλιά και μάλιστα όταν βρίσκονταν στη Συρία τον είχε εκείνος εξυπηρετήσει. Με τον πόλεμο όμως η οικογένεια του φίλου του μοιράστηκε και η γυναίκα με το ένα τους παιδί κατάφεραν να πάνε στη Σουηδία, όπου και διαμένουν, ενώ εκείνος με το δεύτερο παιδί τους έμεινε στην Ελλάδα.

Τον παρακάλεσε λοιπόν να βοηθήσει ώστε να καταφέρει ο γιος του να πάει μαζί με την μητέρα και τον αδελφό του, ενώ εκείνος θα παρέμενε στη χώρα μας. Ο 38χρονος είπε πως του είχε υποχρέωση και για αυτό δέχτηκε να τον βοηθήσει, ενώ επεσήμανε πως άμεσα μόλις τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον ρώτησαν αν ο μικρός ήταν γιος του, εκείνος τους είπε όλη την αλήθεια και δεν απέκρυψε κάτι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός στις 14 Ιουνίου 2018 το μεσημέρι μετέβη στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου μαζί με ένα ανήλικο παιδί προκειμένου να πετάξουν με πτήση αεροπορικής εταιρείας στη Σουηδία. Τόσο ο 38χρονος, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Σουηδία όσο και το παιδί είχαν διαβατήρια. Όμως αυτό του ανηλίκου ανήκε στον γιο του 38χρονου με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ενήλικας.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, ο αλλοδαπός θέλησε με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει φίλο του να ταξιδέψει ο γιος του στο εξωτερικό, όμως έγινε αντιληπτός, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου