Φεστιβάλ γαστρονομίας και πολιτισμού θα ενώσει Νότια Ρόδο, Νότιο Γαλλία και Νότιο Ιταλία

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, είχε συνεργασία σήμερα (Τρίτη) με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ξενοδοχείου «Lindian Village» Μαρίζα Σβυριάδη μει θέμα τη στήριξη του Δήμου Ρόδου στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού που θα διοργανώσει τον προσεχή Οκτώβρη.

Στη συνάντηση συμμετείχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και συζητήθηκαν οι στόχοι του εξαήμερου Φεστιβάλ που θα ενώσει σημειολογικά νότιες περιοχές του πλανήτη και συγκεκριμένα τη Νότια Ρόδο, τη Νότιο Γαλλία και τη Νότιο Ιταλία.

Το φεστιβάλ (Escaping South Festival) θα πραγματοποιηθεί από τις 7-13 Οκτωβρίου 2018 και οι διοργανωτές στοχεύουν στην ετήσια θεσμοθέτησή του ώστε να αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητες και τα ξεχωριστά

χαρακτηριστικά που ενώνουν και συνδέουν τις Νότιες περιοχές όλων των χωρών του κόσμου.

Τις εκδηλώσεις θα κληθούν να παρακολουθήσουν 60 διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και bloggers από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα με την παρουσία διασήμων σεφ, βραβευμένων με αστέρια Michelin, ενώ θα πραγματοποιηθούν master classes για την παρασκευή φαγητών και ποτών, εικαστικές εκθέσεις, μαθήματα χειροτεχνίας, μουσικές εκδηλώσεις κ.ά.

Ο δήμαρχος Ρόδου, συνεχάρη την κ. Σβυριάδη «για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία και την υλοποίηση ενός εγχειρήματος που με την αμέριστη στήριξη που θα προσφέρει ο Δήμος Ρόδου είναι δυνατόν να αποτελέσει παγκόσμιο πρεσβευτή των πολιτισμών του Νότου».