Παρούσα στο Βερολίνο η Ράνια Ρεμπούλη

Με τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες μαραθωνοδρόμους θα συμμετάσχει η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, που θα γίνει 7-12 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Η ομοσπονδία επέλεξε να συμμετάσχει φέτος και στο κύπελλο μαραθωνίου, το οποίο γίνεται παράλληλα με το κορυφαίο γεγονός και απαιτεί συμμετοχή τριών - τουλάχιστον - μαραθωνοδρόμων σε Άνδρες και Γυναίκες, προκειμένου η χώρα να έχει δικαίωμα βαθμολόγησης.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με πλήρη ομάδα στο αγώνισμα του μαραθωνίου.

Ο ΣΕΓΑΣ μετά τη λήξη της προθεσμίας (31/5/18) επίτευξης ορίων για τον Μαραθώνιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Α/Γ ανακοινώνει τα εξής:
"Απόφαση  του ΣΕΓΑΣ είναι να στηρίξει τους δρόμους αντοχής και τον Μαραθώνιο δρόμο.

Τα αγωνιστικά αποτελέσματα είναι εμφανώς θετικά,  ειδικά το 2018 σε όλες τις κατηγορίες. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ομοσπονδία ανακοινώνει ότι θα στείλει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδα μαραθωνοδρόμων αποτελούμενη από τρεις Άνδρες και ισάριθμες Γυναίκες.

Έτσι, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγωνίσματος, η ανακοίνωση της ομάδας γίνεται τώρα ώστε να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου".

Το σημαντικό για τον τοπικό στίβο είναι πως η Ράνια Ρεμπούλη θα συμμετάσχει στην ελληνική ομάδα μαζί με την Γκλόρια Πριβιλέτζιο και τη Σόνια Τσεκίνη.

Η ομάδα:
Άνδρες
Δήμος Μαγγίνας (ΠΑΟ)
Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ)
Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ)

Γυναίκες
Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας)
Ουρανία Ρεμπούλη (Κάμειρος 2009)
Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Άργους Ορεστικό).