Θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια, για τη φιλοξενία της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων στη Ρόδο

Τις θερμές ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, για την καταλυτική συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά την διεξαγωγή στη Ρόδο της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων, ενός από τα κορυφαία γεγονότα στον τομέα της εκπαίδευσης, εξέφρασαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, στην διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος, παρούσης και της Εντεταλμένης Δια Βίου Μάθησης, Χαρούλας Γιασιράνη, δέχθηκε την επίσκεψη των Αργύρη Φελούρη, Προέδρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Θεόδωρου Μπόλη, Προέδρου της Επιτροπής Κριτών της 22ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας, Αγγελικής Βλάχου, Αρχηγού της Ελληνικής Αποστολής, Σωτήρη Λοϊζιά, Αρχηγού της Κυπριακής Αποστολής, Τάσου Ευαγόρου, Υπαρχηγού της Κυπριακής Αποστολής και του Προέδρου του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Αργύρη Γαμβρέλλη, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Περιφέρεια για την στήριξη και την άρτια διοργάνωση. Ειδικότερα ο κ. Γαμβρέλλης, τόνισε τον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο να κερδίσει τελικά η Ρόδος την φετινή διοργάνωση, την οποία διεκδικούσαν και άλλες ελληνικές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Βέροια και τα Χανιά.

 

 

Η επίσημη έναρξη της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων, την οποία η Περιφέρεια συνδιοργανώνει με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με την υποστήριξη του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς ΑΕ, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο με τις απονομές και την τελετή λήξης. Σημειώνεται ότι το 2018 έχει ανακηρυχθεί Έτος Μαθηματικών, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, συμπίπτει δε και με την συμπλήρωση των 100 χρόνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Στην φετινή Βαλκανική Ολυμπιάδα συμμετέχουν 104 μαθητές από 18 χώρες. Το διαγωνιστικό μέρος διεξάγεται στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία” και συμμετέχουν παιδιά έως 15 ετών, που διακρίθηκαν αρχικά στις χώρες τους και αποτέλεσαν έτσι μέλη των εθνικών αποστολών τους.

«Τα παιδιά αυτά είναι το απτό παράδειγμα της Αριστείας και η απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει ένας νέος άνθρωπος που πιστεύει στις δυνάμεις του, δουλεύει και καλλιεργεί τις δεξιότητες του. Είναι τιμή και υποχρέωση μας, να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, τόσο κατά την ομιλία του στην έναρξη της Βαλκανικής Ολυμπιάδας, όσο και κατά την σημερινή συνάντηση με την Οργανωτική Επιτροπή.

 

 

Ο κ Χατζημάρκος δήλωσε υπερήφανος για την διοργάνωση αυτή και τόνισε πως «αποτελεί τιμή για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να βάζει το σήμα της σε αυτήν». Σημείωσε δε πως «είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε διοργανώσεις που στέλνουν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: της επιβράβευσης των προσπαθειών που προσθέτουν σε μια κοινωνία».

«Δεν βλέπω άλλη ελπίδα να βγούμε ως χώρα από τα σημερινά μας αδιέξοδα, παρά μόνο τις επόμενες γενιές. Το βάρος θα πέσει στους ώμους τους και γι αυτό είναι χρέος μας να τους δώσουμε γνώσεις, εφόδια και ένα ισχυρό αξιακό υπόβαθρο, στο οποίο θα στηριχθούν και η απουσία του οποίου μας οδήγησε ως χώρα στη σημερινή κρίση, η οποία είναι πρωτίστως αξιακή» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων συμμετέχουν έντεκα (11) χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, για τις οποίες η κατάταξή τους στον εν λόγω διαγωνισμό, συνιστά πρόκριμα για τη συμμετοχή τους στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.