Συνάντηση ύστερα από σαράντα χρόνια στη Ρόδο

Συνάντηση ύστερα από  σαράντα χρόνια στη Ρόδο

Συνάντηση ύστερα από σαράντα χρόνια στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1818 ΦΟΡΕΣ

Είχαν φοιτήσει στη σχολή Χωροφυλακής το 1978-1979

Πραγματοποιείται σήμερα στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο, και συγκεκριμένα στους χώρους στους οποίους λειτουργούσε μέχρι το 1985 η σχολή ελληνικής Χωροφυλακής, η επετειακή συνάντηση των περίπου σαράντα απόστρατων αξιωματικών της αστυνομίας, που βρίσκονται στο νησί μας από τις 20 του μήνα.

Οι Απόστρατοι Αστυνομικοί, εκπαιδεύτηκαν την περίοδο 1978-1979, ως Δόκιμοι Ενωμοτάρχες, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσής τους, στελέχωσαν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα και αποτέλεσαν τη σπονδυλική στήλη επί δεκαετίες των αστυνομικών υπηρεσιών και κόσμησαν με το ήθος, την επαγγελματική τους κατάρτιση και την ανιδιοτελή εργατικότητά τους, το Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Ρόδο, αντιπροσωπεία των Απόστρατων επισκέφτηκε χτες το πρωί εθιμοτυπικά τον Μητροπολίτη, καθώς επίσης το δημαρχείο, την περιφέρεια και την αστυνομική διεύθυνση.

Στην περιφέρεια τους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης και ο εντεταλμένος πολιτικής προστασίας Χρήστος Ευστρατίου, που τους ευχήθηκαν καλή διαμονή.

«Είχαμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου τη σειρά των δόκιμων ενωμοταρχών 1978-1979 που εκπαιδεύτηκαν στη Ρόδο, έγιναν αστυνομικοί και απόστρατοι πλέον έχοντας φτάσει εξ αυτών κάποιοι στο βαθμό του στρατηγού, δήλωσαν ότι η Ρόδος από την πρώτη στιγμή που τους υποδέχτηκε ως εκπαιδευόμενους έως σήμερα, βρίσκεται μέσα στην ψυχή τους την περιβάλλουν με αγάπη και πραγματικά νοιώθουν ευτυχείς που την επισκέπτονται» δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Φλεβάρης προσθέτοντας: «Τους υποδεχτήκαμε μαζί με το συνάδελφό μου Χρήστο Ευστρατίου και πραγματικά με ιδιαίτερη συγκίνηση ακούσαμε να λένε όλα αυτά τα τιμητικά, και επαινετικά λόγια για το νησί μας.

Από πλευράς μου ως αντιπεριφερειάρχης και εξ ονόματος της περιφέρειας είπα ότι υπηρέτησαν την ασφάλεια του πολίτη σε όλη τη χώρα, τερμάτισαν τη θητεία τους ευδόκιμα και σήμερα επέλεξαν να επιστρέψουν στη Ρόδο.

Εμείς τους υποδεχόμαστε, τους καλωσορίζουμε, τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στην κοινωνία, και ευχόμαστε να έρθουν και άλλες πολλές φορές πίσω στο νησί στο οποίο ορκίστηκαν αστυνομικοί, και εκπαιδεύτηκαν στο σώμα της τότε ελληνικής χωροφυλακής και θέλω να πω ότι σήμερα που πολλά εθνικά θέματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και υπάρχει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό αγωνία και επαγρύπνηση και φυσικά αυξημένο ενδιαφέρον για όλα αυτά τα πράγματα, μαζί με εκείνους βρισκόμαστε κι εμείς εδώ για να υπηρετήσουμε την πατρίδα».

Ο κ. Ευστρατίου είπε με τη σειρά του ότι είναι η επίσκεψη αυτή στη Ρόδο δίνει χαρά και ικανοποίηση γιατί όπως εκείνοι υπηρέτησαν τότε έτσι κι εμείς στα βήματα όσων στελέχωσαν υπηρεσίες και είχαν προσφορά στα κοινά υπηρετούμε σε δύσκολες εποχές και δύσκολους τομείς την περιφέρεια.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο συμπολίτης μας Ναπολέων Βλάσσης, ο οποίος δήλωσε ότι και άλλες σειρές αστυνομικών προγραμματίζουν επισκέψεις στο νησί μας, γιατί έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη και την καρδιά τους το χρονικό διάστημα που έζησαν στη Ρόδο.

Όπως τονίστηκε χτες η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, θα βρίσκεται πάντα κοντά τους και πάντα θα υποδέχεται όσους αγαπούν το νησί μας, και όλα τα νησιά της περιφέρειας, αποτελώντας τους πρεσβευτές του.

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη