Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στη Νίσυρο

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στη Νίσυρο

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 283 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησαν στη Νίσυρο οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Η Νίσυρος, ο Δήμος Νισυρίων, είναι για πρώτη χρονιά μέλος του Εθνικού Δικτύου της ΕΓΜ, έπειτα από πρωτοβουλία της καθηγήτριας βιολογίας του Γυμνασίου-Λυκείου κ. Κατερίνα Δημητράκη και μιας πολύ μικρής ομάδας ανθρώπων που ζουν στο νησί.

Η ΕΓΜ καθιερώθηκε το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».

Στις εκδηλώσεις της ΕΓΜ στη Νίσυρο κανείς από τους συμμετέχοντες (καλλιτέχνες, διοργανωτές, συντονιστές, εθελοντές) δεν αμείβεται και όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Νισύρου. Ο Δήμος Νισυρίων ευχαριστεί θερμά την εταιρία Blue Star για την δωρεάν μεταφορά 15 καλλιτεχνών από την Αθήνα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 23 Ιουνίου

ΖΩΣΙΜΟΠΟΥΛΕΙΟ - ΜΑΝΔΡΑΚΙ

Συναυλία World/ chillout/ folk/ gamelan/ traditional greek - Ώρα έναρξης 20:00, Neglizen (Αθήνα)

ΜΑΝΔΡΑΚΙ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Συναυλία ethnic jazz - Ώρα έναρξης 21:00

Improvice (Αθήνα - Γαλλία)

Κυριακή 24 Ιουνίου

ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ

ανοικτή ακουστική συναυλία (open jamming session) -Ώρα έναρξης 21:00, με τη συμμετοχή μουσικών από τα σχήματα που συμμετείχαν στη γιορτή μετά την απονομή του 3ου ημιμαραθώνιου «Run to the Crater”

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»