Αθωώθηκε 30χρονη για υπόθεση απάτης με κινητά τηλέφωνα

Μία υπόθεση απάτης που αφορά την αγορά κινητών τηλεφώνων μέσω του διαδικτύου, απασχόλησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στην προχθεσινή του συνεδρίαση.

Στην υπόθεση κατηγορούνταν 30χρονη κοπέλα για απάτη από κοινού, για την οποία το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Μακιάρη, την έκρινε αθώα, αναγνωρίζοντας ότι δεν ήταν εκείνη που διέπραξε την απάτη αλλά δύο άλλα άτομα!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2013 όταν 33χρονος κάτοικος Ρόδου διάβασε σε ιστοσελίδα αγγελιών στο διαδίκτυο ότι πωλείται κινητό τηλέφωνο i- phone s4 στην τιμή των 300 ευρώ. Στην ίδια αγγελία αναγράφονταν ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο με το οποίο θα μπορούσε να επικοινωνήσει για την αγορά του κινητού, όπως και έκανε.

Μετά από διαπραγμάτευση η τιμή πώλησης του κινητού «έκλεισε» στα 200 ευρώ, ποσό που ο 33χρονος δύο ημέρες αργότερα κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε σε τρίτο πρόσωπο (γυναίκα) και όχι στην κατηγορουμένη. Αν και έδωσε τα χρήματα ο 33χρονος,  ουδέποτε έλαβε το κινητό τηλέφωνο και παρά τις όποιες προσπάθειες που έκανε για να επικοινωνήσει  με τον άνδρα που είχε μιλήσει τηλεφωνικά και είχε κάνει τη συμφωνία, δεν τα κατάφερε διότι ποτέ ουδείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνά του.

Ο 33χρονος έκανε καταγγελία στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Έτσι προχθές δικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώπιον του οποίου ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μακιάρης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η πελάτισσά του ήταν φοιτήτρια το διάστημα εκείνο και πως εργαζόταν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Εν αγνοία της η διεύθυνση εκμεταλλευόμενη την υπαλληλική της ιδιότητα ενέγραψε στο όνομά της δεκάδες νέες συνδέσεις, μεταξύ των οποίων και την επίδικη την οποία όμως η 30χρονη ουδέποτε χρησιμοποίησε ή γνώριζε την ύπαρξή της. Μάλιστα ορισμένες από τις συνδέσεις αυτές, πάντα εν αγνοία της 30χρονης μεταβιβάζονταν σε πελάτες.

Επίσης,  τονίστηκε πως ο 33χρονος συμφώνησε την αγορά του κινητού τηλεφώνου με άνδρα και κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που ανήκε σε άλλην από την 30χρονη.

Ο κ. Μακιάρης γνωστοποίησε επίσης στο δικαστήριο ότι οι δύο παραπάνω φερόμενοι ως δράστες (άνδρας και γυναίκα) έχουν ομολογήσει τέτοιου είδους απάτες σε άλλη διωκτική αρχή της χώρας και πως υπάρχει βούλευμα δικαστικού συμβουλίου,  με το οποίο απαλλάχτηκε η πελάτισσά του και για άλλη περίπτωση στην οποία την είχαν χρησιμοποιήσει. Ως εκ τούτων δεν αποδεικνύεται ότι η κατηγορούμενη τέλεσε την όποια ποινική πράξη και ζήτησε την απαλλαγή της, κάτι που το δικαστήριο έκανε δεκτό,  αφού την έκρινε αθώα.