Δ. Γάκης: Σημαντικό γεγονός η Διάσκεψη της Ρόδου

Δ. Γάκης: Σημαντικό γεγονός η Διάσκεψη της Ρόδου

Δ. Γάκης: Σημαντικό γεγονός η Διάσκεψη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Κορυφαία εκδήλωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, χαρακτηρίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρης Γάκης, τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Ιουνίου στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στη «Ρ», ο βουλευτής είπε ότι είναι μία πολύτιμη, κορυφαία, εκδήλωση της εξωτερικής πολιτική της χώρας μας και ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια, «πάει βήμα-βήμα, δεν μένει τελματωμένη για να μετατραπεί σε μία διαδικασία συνάντησης ανταλλαγής απόψεων, βάζει καινούργιους στόχους. Και το κάνει αυτό ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής και της περιοχής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πράγματα στην εξωτερική πολιτική είναι γνωστό ότι είναι δυσκίνητα, από αυτή την άποψη όμως, αυτή η θεσμοθετημένη Διάσκεψη στη Ρόδο, όπως λέγεται το «Πνεύμα της Ρόδου», έχει πολλά να προσφέρει.

Δήλωσε συγκεκριμένα:
«Νομίζω ότι ο καινούργιος στόχος που βάζει, που είναι η θεσμική κατοχύρωση μιας καινούργιας δομής στα πλαίσια της ασφάλειας του ΟΑΣΕ για την περιοχή μας και της πράξης του Ελσίνκι, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ, η ειρηνική και ελπιδοφόρα διαδικασία κατάκτησης ενός μέλλοντος που μας ανήκει και δικαιούμαστε, η αντιμετώπιση των πολεμικών συρράξεων και οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και η αντιμετώπιση του εξτρεμισμού όπως τώρα, μόλις μπαίνει και στο κοινό ψήφισμα.

Αυτή η κοινή διακήρυξη με γνώμονα τη διαφάνεια, την αλληλεγγύη και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, νομίζω ότι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μία περιοχή η οποία είναι σε κρίση, είναι σε μία ρευστότητα, και θα συμβάλλει, μέσα από τις δυνάμεις που έχει, στη σταθεροποίηση και τη συνεργασία και τη συνεννόηση αυτών των χωρών».

Για την Κω
Ο κ. Γάκης, αναφέρθηκε ακόμη και στην πραγματοποίηση του 2ου Διεθνούς συνεδρίου Τουρισμού Υγείας με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», που οργανώθηκε στην Κω από την ΚΕΔΕ και τον Δήμο τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως είπε, λοιπόν, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη παρέμβαση καθώς βρέθηκε το Υπουργείο Τουρισμού εκεί, έχουν έρθει πολλοί παράγοντες και τόνισε ότι αξίζει στο νησί του Ιπποκράτη αυτή η συζήτηση. Δήλωσε ακόμη:

«Διαμορφώνει καινούργιες προοπτικές για τον εναλλακτικό τουρισμό αλλά ταυτόχρονα βάζει τις βάσεις και έναν πολύ μεγάλο προβληματισμό για το πώς μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη ποιότητα στο τουριστικό προϊόν. Τα μεγέθη τα αριθμητικά πια μας φθάνουν. Τα 32 εκατομμύρια επισκέψεων φέτος στη χώρα μας είναι πάρα πολλά.

Εκείνο που χρειάζεται πια είναι επειδή το πολιτιστικό, το οικολογικό αλλά και το περιβαλλοντικό απόθεμα είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από το να πουλάς πολύ φθηνό αυτά τα προϊόντα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα, οι υπεύθυνοι του τουριστικού κλάδου, όλοι οι φορείς και οι εργαζόμενοι, να προσανατολίσουν αυτό τον παραγωγικό τομέα σε μία άλλη κατεύθυνση, της ποιότητας για να μπορεί κανείς να απολαμβάνει σε ηρεμία και σε αρμονία αυτό που ζει με αυτό που ήρθε εδώ στην περιοχή να κάνει».

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας