ΔΗΜ.Τ.Ο. Λέρου Νέας Δημοκρατίας: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αναφορά που σχετίζεται με τον όρο "Μακεδονία"»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Λέρου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει τα εξής:

Οποιαδήποτε συμφωνία που αναφέρεται στην Μακεδονία, επιβεβαιώνει και ενισχύει την κακή λύση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν προάγει τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο.ΛΕΡΟΥ Νέας Δημοκρατίας είναι αντίθετη σ’ αυτή την συμφωνία, η οποία, εκτός του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», εκχωρεί την «Μακεδονική γλώσσα», την «Μακεδονική εθνότητα», την «Μακεδονική ταυτότητα», στοιχεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους Έλληνες και προφανώς από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Δείχνει ακόμη έλλειψη τιμής και σεβασμού σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, ακρωτηριάστηκαν, έχασαν τους γονείς τους, τα αδέλφια τους, τις περιουσίες τους, στον μεγάλο Μακεδονικό αγώνα. Αλήθεια, τι θα πούμε στους ηρωικούς Μακεδονομάχους;

Αν οι Έλληνες ως έθνος, ανεύθυνα, υιοθετήσουμε τέτοιες απόψεις, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Θα έχουμε επιφέρει στην πατρίδα μας ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Ως Έθνος οφείλουμε να έχουμε μνήμη και να γνωρίζουμε την ιστορία μας. Όποιος δεν γνωρίζει ή ξεχνά την ιστορία του, είναι αναγκασμένος να την αναβιώσει με πολύ χειρότερο τρόπο. Οι θυσίες και η αρετή των προγόνων μας, πρέπει να είναι οδηγός και παράδειγμα προς μίμηση για εμάς. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί το ιερό Ελληνικό όνομα «Μακεδονία».

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ.

Επιβάλλεται, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση να μην αποδεχτεί να λάβει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του η γειτονική χώρα, σε καμία περίπτωση. Οι πολιτικοί μας και ο λαός μας πρέπει να αντιληφθούν πολύ καλά, ότι ο σφετερισμός του ονόματος Μακεδονία, εκτός του ότι θα επιφέρει μελλοντικές περιπέτειες, θα είναι ένα ολέθριο λάθος που θα γραφτεί στην ιστορία με τα μελανότερα χρώματα Εθνικής υποστολής.

Εμείς, ως Χώρα, πρέπει να είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι και πολύ προσεκτικοί, ώστε σε καμία περίπτωση να μην προσβάλουμε και να μην υποστείλουμε την Εθνική μας ταυτότητα και αξιοπρέπεια, καθώς και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται, δεν υποστέλλεται, δεν αντιγράφεται, ούτε πωλείται. Ας το καταλάβουν καλά όλοι εκείνοι οι επίδοξοι μνηστήρες που επιβουλεύονται την ιστορία μας , την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και την Εθνική μας κυριαρχία.

Οι Έλληνες ως λαός είμαστε δημοκράτες και αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας και γι’ αυτό δώσαμε παντού τα φώτα, τις γνώσεις και τον πολιτισμό. Όχι όμως εκεί που μας χρωστούσαν να χάσουμε και τα κεκτημένα.

Η τοπική οργάνωση της ΝΔ στη Λέρο, θεωρεί ότι με μια τέτοια συμφωνία περιφρονείται ο ελληνικός λαός, αγνοείται προκλητικά η ιστορία, ενώ περιλαμβάνει απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει καμία πολιτική νομιμοποίηση.

Για το θέμα του χρέους τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση προχώρησε στο πρώτο, μετά την αντιπολίτευση, δημοψήφισμα (!), που στο κάτω-κάτω δεν υπήρχε λόγος παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, αν και τελικά το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ. Τώρα, που κάθε άλλο, παρά το θέμα της Μακεδονίας είναι εξίσου σοβαρό (ίσως σοβαρότερο) και εθνικής μείζονος σημασίας, οι αποφάσεις ήταν αστραπιαίες και χωρίς καν να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία.

Το σπουδαίο αυτό εθνικό ζήτημα, άγγιξε και την ομογένεια. Όλη η ομογένεια είναι αντίθετη με δεκάδες συλλαλητήρια σε πόλεις του εξωτερικού σε Αυστραλία, ΗΠΑ, κ.α., με ανάλογα ψηφίσματα. 21 Ομοσπονδίες στην Αμερική ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του. Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου.

Γι αυτό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό δημοσίως να μην την υπογράψει δεσμεύοντας τη χώρα. Αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν, διότι είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμία αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική μας χώρα σκέτο Μακεδονία.

Αλήθεια, ποια είναι η θέση για το συγκεκριμένο μείζον εθνικό μας θέμα, των κατά τα άλλα λαλίστατων εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας;

Δεν υπάρχει ούτε «άνω», ούτε «κάτω», ούτε «νότια», ούτε «βόρεια» ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η Μακεδονία είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!