Στο εδώλιο δύο αλλοδαποί για τα «μπαλόνια του γέλιου»

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν σήμερα δύο αλλοδαποί, ένας 36χρονος από τη Σουηδία και ένας 34χρονος από την Αλβανία κατηγορούμενοι για παράνομη πώληση συσκευασιών (μπαλόνια), με «αέριο γέλιου».

Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Η υπόθεσή τους προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα, ενώ την υπεράσπισή τους έχει αναλάβει ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών, την αντιμετώπιση παραβατικότητας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την προστασία των πολιτών – καταναλωτών, στις 25 Ιουλίου 2017 στην πόλη και  το Φαληράκι της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένοι έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαθέτοντας προς πώληση σε πελάτες υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», διοχετεύοντάς το για χρήση σε μπαλόνια.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.