Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τις αθλητικές δράσεις στα νησιά περιοχής ευθύνης της

Στο πλαίσιο της στήριξης και συνδιοργάνωσης από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου των αθλητικών διοργανώσεων στα νησιά της από τους αθλητικούς φορείς και τους τοπικούς συλλόγους, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εξής αγώνες:

* Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Laser RDL Ανδρών. Από 21 ως 24 Ιουνίου διεξήχθη στη Ρόδο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Laser RDL ανδρών με τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η «καρδιά της ιστιοπλοΐας» χτυπούσε στη Ρόδο σε μία σπουδαία διοργάνωση η οποία έτυχε πανελλήνιας προβολής.

* Το 2ο Περιφερειακό Τουρνουά Αντισφαίρισης Juniors Αιγαίου 2018, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 22 - 24 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.ΚΩ στο Πελεζίκι και με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη συμμετοχή και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Στο τουρνουά, που αφορούσε κατηγορίες U 10, U12, U14, U16 και U18 ετών, αγοριών και κοριτσιών, πήραν μέρος 204 παιδιά. Συμμετείχαν όλοι οι όμιλοι Τένις της Ρόδου, ο Ο.Α. Λέσβου, ο Ο.Α. Λέρου, ο Ο.Α. Καλύμνου και ο Ο.Α. Κω.

 

 

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη και ακολουθούν οι εξής αθλητικές διοργανώσεις στην Κω και στην Κάρπαθο:

* Το 3ο Camp Καλαθοσφαίρισης από 29 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2019 στην Κω (με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Π.Α.Σ. και τον Δήμο Κω) στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού. Είναι μια ευκαιρία για δημιουργική αξιοποίηση συνδυάζοντας τον αθλητισμό με το παιχνίδι και με την μάθηση.

Στο νησί αναμένονται εκλεκτοί προσκεκλημένοι προπονητές ομάδων καλαθοσφαίρισης της Σερβίας με σκοπό την ανάπτυξη τόσο των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών (την απόκτηση του σωματικού ελέγχου, ισορροπίας, ενδυνάμωσης, ευλυγισίας, επιδεξιότητας) όσο και των ψυχοπνευματικών ικανοτήτων (αυτοσυγκέντρωση, επιμονή, αγωνιστικότητα, αυτοσχεδιασμός).

 

 

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν αθλητές αγόρια και κορίτσια από 10 έως 18 ετών και θα συνδυάσουν το παιχνίδι, την χαρά και την μύηση στο μαγικό κόσμο αυτού του υπέροχου αθλήματος.

* Το 3ο πενθήμερο Camp Ποδοσφαίρου από 25 - 29 Ιουνίου 2019 στην Κάρπαθο (με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποδοσφαίρου Καρπάθου και το Επαρχείο Καρπάθου - Κάσου). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο Πρωτέα Απερίου Καρπάθου.

Αποτελεί το 3ο κατά σειρά πενθήμερο Camp Ποδοσφαίρου με στόχο την διασκέδαση των παιδιών όλης της Καρπάθου που θα συμμετέχουν καθώς θα γίνεται και εκμάθηση νέων τεχνικών ποδοσφαίρου με την προοπτική των καλύτερων για συμμετοχή τους σε τουρνουά και Campς της Ολλανδίας για περαιτέρω αξιολόγηση και απόκτηση νέων εμπειριών.