Η Ρόδος είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς παγκοσμίως

Tον αναπληρωτή πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα James Bryce υποδέχτηκε χθες στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο δήμαρχος Ρόδου και ο αναπληρωτής πρέσβης  που συνοδευόταν από την πρόξενο της Βρετανίας στη Ρόδο Ράνια Κοσσιώρη, αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, προσέλκυσης τουριστών και συνεργασίας με τους Βρετανούς που κατοικούν στη Ρόδο.

Ο κ. Bryce, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από 10 μήνες, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις σχέσεις των δύο χωρών και δήλωσε ότι οι ροές Άγγλων τουριστών προς τη Ρόδο είναι σταθερά ανοδικές.
Όσον αφορά το Brexit, διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρεάσει το ροδιακό τουρισμό,  αφού υπάρχει αμοιβαία βούληση για διακρατική συνεργασία και σκληρή δουλειά, ενώ οι θεμελιώδεις σχέσεις των λαών των δύο χωρών είναι στενές και ισχυρές.

O αναπληρωτής πρέσβης ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την παροχή βοήθειας και στήριξης στους περίπου 2.500  Βρετανούς τουρίστες που ζουν στη Ρόδο και προανήγγειλε εκ νέου επίσκεψη και συνάντηση μαζί τους τον Νοέμβριο, με θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χατζηδιάκος, αφού επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του πρέσβη για τις ροές επισκεπτών στη χώρα, ζήτησε τη στενή συνεργασία προκειμένου να μην υπάρξουν βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες από το Brexit ούτε για τον Τουρισμό της Ρόδου, ούτε για τους συμπολίτες μας που σπουδάζουν ή εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στις συχνές προσεγγίσεις βρετανικών πολεμικών πλοίων για αναψυχή, ενημέρωσε για τα έργα ενίσχυσης των συστημάτων ασφαλείας προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων που θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες στο τουριστικό και εμπορικό λιμάνι της Ρόδου, πιστοποιώντας πλέον τα λιμάνια της Ρόδου για το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επιπλέον και στο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών» που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη φορά στη Ρόδο με συμμετοχή από ευρωπαϊκούς φορείς, αλλά και εκπροσώπους Αμερικής, Κίνας, Ρωσίας, στο οποίο φέτος τα σενάρια προσομοίωσης θα στοχεύσουν τη βέλτιστη προετοιμασία των φορέων ανταπόκρισης και πολιτικής προστασίας του νησιού σε ενδεχόμενες κρίσεις.

«Η Ρόδος είναι ένας από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς παγκοσμίως, ενώ είμαστε ταγμένοι στη συνεχή επιμόρφωση και βελτίωση της ετοιμότητας των φορέων με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του νησιού» δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Bryce δήλωσε ότι στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας Ελλάδας και Βρετανίας τόσο για το Brexit όσο και για θέματα ασφάλειας, όπως συμφωνήθηκε και μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδος και Μεγάλης Βρετανίας, οι εξειδικευμένες υπηρεσίες της Βρετανικής Πρεσβείας βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Ρόδου για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα ασφάλειας.