«Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας» στην Πάφο της Κύπρου

H θεματική έκθεση φωτογραφίας "Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας", που δημιουργήθηκε αρχικά για το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου και κατόπιν φιλοξενήθηκε από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης στο Παλιό Συσσίτιο, το 2016 ταξίδεψε στην Αγία Νάπα της Κύπρου και το 2017 στη Μεδίνα της Μάλτας, επέστρεψε για μία ακόμα φορά στην Κύπρο και συμμετέχει στην έκθεση με θέμα "Μύθοι και Θρύλοι" του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Κύπρου "Χρυσή Αφροδίτη", που πραγματοποιείται στην Πάφο, στο χώρο της "Παλιάς Ηλεκτρικής", από 23 έως 30 Ιουνίου.

Η έκθεση είναι έργο δημιουργών της Ρόδου, καθώς αφορά το ομώνυμο παραμύθι της Άννας Αχιολά, για τον έρωτα στα χρόνια του Θανατικού (πανδημία Πανώλης 1498μΧ), το οποίο εμπνεύστηκε από ιστορικά γεγονότα της μεσαιωνικής Ρόδου. Από την ιστορία του παραμυθιού δημιουργήθηκαν σκηνές, σε διάφορες περιοχές της Ρόδου (πάρκο Ροδίνι, μεσαιωνικός ξενώνας Αγ. Αικατερίνης, πρόποδες Φιλερήμου, ξενοδοχείο Νικολής κ.α) που φωτογράφησε ο Μίλτον Λουιζίδης και αποτυπώθηκαν σε μεγάλους καμβάδες.
 


Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα πρωτότυπο project που διαφημίζει τον τόπο μας και την ιστορία του όπου ταξιδεύει, αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Συντελεστές:
Άννα Αχιολά: Ιδέα - Κείμενο - Κοστούμια 
Μίλτον Λουιζίδης: Φωτογραφία 
Γιώργος & Αλέξανδρος Λουιζίδης: Backstage 

Συμμετείχαν στη φωτογράφηση:
ΡοδοΔαφνούσα: Ειρήνη Αλεξάνδρου 
Μάρσιμος: Γιώργος Σίλας Παπαστεργής 
Μητέρα: Χριστίνα Φραγκοπούλου 
Πατέρας: Σωτήρης Νικολής 
Αδερφή 1: Μαρία Ζουριδάκη 
Αδέρφη 2: Γεωργία Παντοπούλου 
Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου Ιαλυσού Ρόδου 
Στη μάχη συμμετέχει η Ομάδα Ξιφομαχίας του  «Μεσαιωνικού Ρόδου» και ο Όμιλος Τοξοβολίας «Φλόγα»

Παραχώρηση χώρων: 
Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδ/σου - ΥΠΠΟ 
Υπηρεσία Μεσαιωνικής Πόλης Δήμου Ρόδου.