Μ. Κόνσολας: «Οι εξαγγελίες Τσίπρα για το ΦΠΑ στα νησιά, κρύβουν ανομολόγητες συμφωνίες που έχει συνάψει»

Μ. Κόνσολας: «Οι εξαγγελίες Τσίπρα για το ΦΠΑ στα νησιά, κρύβουν ανομολόγητες συμφωνίες που έχει συνάψει»

Μ. Κόνσολας: «Οι εξαγγελίες Τσίπρα για το ΦΠΑ στα νησιά, κρύβουν ανομολόγητες συμφωνίες που έχει συνάψει»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 195 ΦΟΡΕΣ

Για να μεταφερθούν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες χώρες

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που ο ίδιος επέλεξε να μετατρέψει σε χώρους εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων κάτω από άθλιες συνθήκες.

Την κατάργησή τους είχε αποφασίσει και ψηφίσει ο ίδιος, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι απέρριψε την τροπολογία που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για τη διατήρησή τους και τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και το Μάιο του 2018.

Το ερώτημα είναι τι άλλαξε από τότε για να εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας σήμερα την παράταση ισχύος των συντελεστών ΦΠΑ σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι οι ανομολόγητες συμφωνίες που έχει συνάψει ο κ. Τσίπρα εις βάρος της χώρας και περιλαμβάνουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

- Προτίθεται να δεχθεί τη μεταφορά στην Ελλάδα παράνομων μεταναστών και προσφύγων από άλλες χώρες της Ευρώπης;

- Προτίθεται να δημιουργήσει νέους χώρους εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων στα πέντε νησιά του Αιγαίου αλλά και όχι μόνο;

- Τι ακριβώς έχει συμφωνήσει για να ανακοινώνει, όψιμα, την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου;

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, αλλά και των εθνικών θεμάτων, την οποία έχει απροκάλυπτα υιοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί μια άθλια πρακτική, που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τη χώρα».

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»