Απαράδεκτες καταστάσεις στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί τα Σαββατοκύριακα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, και συγκεκριμένα στο δρόμο μπροστά από το κτίριο στα σημεία εισόδου του χώρου αφίξεων.

Και τις δύο μέρες κυρίως το πρωί και το βράδυ, επικρατεί το αδιαχώρητο με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να μην μπορούν να περάσουν ούτε οι πεζοί από τα οχήματα που βρίσκονται εκεί.
Λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται πάντα αυτές τις δύο μέρες τα διάφορα οχήματα που πρέπει να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες, αναγκάζονται να τριπλοπαρκάρουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και φυσικά εκνευρισμοί,  ένταση και επεισόδια.

Το φαινόμενο παρατηρείται ειδικά το Σάββατο το πρωί μέχρι τις 10.30 και το βράδυ γύρω στις 9 και μέχρι τις 10, ενώ ίδια είναι η εικόνα και την Κυριακή το πρωί και μέχρι τις 12 το μεσημέρι καθώς και το βράδυ μέχρι αργά.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες με τα οχήματα να συνωστίζονται στην είσοδο του κτιρίου μπροστά στις αφίξεις για να εξυπηρετήσουν είτε τους τουρίστες μας είτε ντόπιους που έρχονται με τις πρωινές και βραδινές πτήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει και διαθέσιμος χώρος για να περάσουν στη συνέχεια τα οχήματα,  καθώς ο δρόμος μετά από τρεις σειρές αυτοκινήτων στενεύει, ενώ και το υπόλοιπο μέρος του δρόμου περιορίζεται λόγω της κίνησης. Επίσης,  πολλοί είναι εκείνοι που εγκλωβίζονται από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν αρκετά μέχρι να φύγουν οι πρώτες σειρές των αυτοκινήτων.

Για την κατάσταση υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες τόσο από επαγγελματίες όσο και από ιδιώτες,  καθώς δεν επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό σε ένα διεθνές αεροδρόμιο.
Οι εικόνες βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με την εικόνα που πρέπει να έχει το αεροδρόμιο ενός τουριστικού προορισμού όπως η Ρόδος.

Και δεν είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημα. Οι ουρές εξακολουθούν να υπάρχουν, ο κλιματισμός λειτουργεί... μερικές μέρες και ώρες και γενικά οι επιβάτες του αεροδρομίου (ξένοι και Έλληνες) ταλαιπωρούνται.
Πολλοί ήταν αυτοί που προσδοκούσαν ότι με τη διαχείριση του αεροδρομίου “Διαγόρας” από τη Fraport, θα αντιμετωπίζονταν τα κακώς κείμενα που υπήρχουν και μας εξέθεταν. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται, παρά όμως τα σχέδια και τις καλές προθέσεις που υπάρχουν, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.