Χωρίς νερό  έμεινε το Μαντρικό

Χωρίς νερό έμεινε από προχτές το απόγευμα, ο οικισμός του Μαντρικού, καθώς η μοναδική γεώτρηση που υδροδοτούσε τον οικισμό στέρεψε.

Μαζί με το Μαντρικό σταμάτησε όμως να υδροδοτείται και  η περιοχή της Καμείρου Σκάλας, που επίσης υδροδοτούνταν από την ίδια γεώτρηση, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στη ΔΕΥΑΡ.
Στον οικισμό βρέθηκε χτες ο αντιδήμαρχος και μέλος της διοίκησης της επιχείρησης Αγαπητός Πάλλας, με σκοπό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ειδικά αυτό το διάστημα που η περιοχή εξυπηρετεί και πολλούς τουρίστες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Πάλλας, εξετάζεται η λύση να υδροδοτηθεί προσωρινά η Κάμειρος Σκάλα με υδροφόρες, και να ξεκινήσουν συνδέσεις με το δίκτυο ύδρευσης της Κρητηνίας ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Πάντως το γεγονός ότι οι γεωτρήσεις πλέον στερεύουν ελλείψει αποθεμάτων νερού, είναι ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στο νησί, λόγω της συνεχόμενης λειψυδρίας και των μειωμένων αποθεμάτων νερού, ενώ εκτιμάται ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και όσο οι ανάγκες σε νερό πολλαπλασιάζονται.