Στους 40 βαθμούς έφθασε  το θερμόμετρο στη Λίνδο!

«Κόκκινο» χτύπησε χθες ο υδράργυρος στη Ρόδο, κάτι που αποτελεί προάγγελο για το κύμα καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσει από σήμερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο νησί.

 Τα θερμόμετρα ιδιαίτερα στη Λίνδο έδειξαν χθες 40 βαθμούς κελσίου γύρω στις 15:00, γεγονός που έκανε την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική. Κάτοικοι και επισκέπτες… κατέφυγαν στις παραλίες για λίγες σταγόνες δροσιάς, ωστόσο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, και τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες.
 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στη Λίνδο ο υδράργυρος θα παραμείνει «κολλημένος» στους 38 – 40 βαθμούς έως και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται να υποχωρήσει ο καύσωνας.

Παρόμοιες συνθήκες προβλέπεται ότι θα επικρατήσουν το ίδιο διάστημα και στην πόλη της Ρόδου (36 – 37 βαθμούς), αλλά και σε περιοχές όπως η Ιαλυσός και η Κρεμαστή (35 – 36 βαθμούς). Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα, αποφεύγοντας κυρίως την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.