Ρόδος: Τσιγγάνος επιχείρησε να κλέψει ένα κατασχεμένο αυτοκίνητο!

Ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 30χρονο Ρομά που επιχείρησε να κλέψει κατασχεμένο αυτοκίνητο από χώρο της αστυνομίας ενώ είχε διαπράξει και άλλες κλοπές!

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και δύο ανήλικοι (ήταν 17 ετών όταν συνελήφθησαν) δίδυμοι ομόφυλοι του 30χρονου, για τους οποίους η υπόθεση διαχωρίστηκε και θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν έγινε καταγγελία στην αστυνομία στις 30 Αυγούστου 2017 στις 9 το βράδυ από ιδιοκτήτη περιπτέρου στην περιοχή του Καρακόνερου, ότι τρεις αθίγγανοι που επέβαιναν σε λευκό Ι.Χ. αυτοκίνητο επιχείρησαν να του κλέψουν διάφορα από το περίπτερό του.

Μάλιστα η όλη σκηνή είχε καταγραφεί και από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διέθετε το περίπτερο. Λίγη ώρα αργότερα, καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στα παλιά σκουπίδια στ’ Ασγούρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες αφού έκοψαν τμήμα της περίφραξης, παραβίασαν την πόρτα του αποθηκευτικού χώρου και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα. Στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ΟΤΕ οι δράστες είχαν αφήσει το λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν αποπειραθεί να κλέψουν πράγματα από το περίπτερο.

Επίσης στη μία και μισή τα ξημερώματα στις 31 Αυγούστου 2017, ο 30χρονος μπήκε στον χώρο στάθμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και αποπειράθηκε να κλέψει το λευκό όχημα που οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει! Έγινε όμως αντιληπτός από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν και τα αδέλφια του.

Οι τρεις συλληφθέντες απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ρόδου,  όπου ο μεν 30χρονος αποδέχτηκε μέρος των όσων του καταλογίζονται, ενώ οι δύο ανήλικοι δίδυμοι ΡΟΜΑ δήλωσαν ότι είχαν διαπράξει τα όσα κατηγορούνται.

Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους, ενώ ο 30χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή,  όπου και θα επιστρέψει μετά τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.