Απολύθηκε γιατρός του νοσοκομείου της Καλύμνου

Χωρίς ιατρό Ορθοπεδικό έμεινε  το Νοσοκομείο Καλύμνου, μετά την αιφνίδια απόλυση του Γιάννη Πατέλλη.
Ο Γιάννης Πατέλλης σε δηλώσεις του στο kalymnos-news.gr χαρακτήρισε αιφνίδια εν ψυχρώ  και παράνομη, όπως υποστηρίζει, απόλυσή του.


Ο Γιάννης Πατέλλης μεταξύ άλλων είπε ότι δέχθηκε την απόλυσή του, που υπογράφει ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός  τηλεφωνικά, εν ψυχρώ, άνευ ουσιαστικού λόγου.
Αντί να τιμωρήσει ο Υπουργός τους Διοικούντες για εγκληματική αμέλεια, αφού σύμφωνα με δικαστική απόφαση του 2010 έπρεπε να προβούν στην κρίση πρόσληψης ξανά, με τυπικές διαδικασίες  σύμφωνα με το νόμο του 1984 αντί του 1997, κάτι που δεν έπραξαν, αν και πέρασαν  τόσα χρόνια, τιμώρησε τον ίδιο, το  θύμα της υπόθεσης, όπως χαρακτήρισε τον εαυτό του, στερώντας παράλληλα  την ακριτική  Κάλυμνο από τον μοναδικό ορθοπεδικό ιατρό.

Όπως συμπλήρωσε ο Γιάννης Πατέλλης βρίσκεται στο Νοσοκομείο περισσότερα από  10 χρόνια, εξετάζει ετησίως από 2.500 χιλιάδες έως και 3.000 χιλιάδες άτομα  και εκτελεί άνω των  100 χειρουργείων.
Μετά από 10 χρόνια στο νοσοκομείο και αγνοώντας τις πολλές παραλείψεις των Διοικήσεων, που δεν έκαναν ξανά την κρίση, έρχονται με μία εν ψυχρώ απόφαση, άνευ προειδοποιήσεως προηγουμένως, να τον απολύσουν, που δηλώνει, όπως τόνισε, κάτι πολύ σκληρό.

Ο Γιάννης Πατέλλης είπε ότι  δεν ξέρει αν υπάρχει κάποιος δάκτυλος στην απόφαση αυτή, ενώ επισήμανε  ότι δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός αυτός να καταδικάζει τον καλυμνιακό λαό, στερώντας του τον μοναδικό ορθοπεδικό γιατρό και τον ίδιο προσωπικά σε ηλικία 58 ετών με τρία παιδιά με την ποινή της απόλυσης.
Είναι ασυνήθιστο αυτό το πράγμα, όπως τόνισε, δεν έχει γίνει ποτέ να απολύσουν ένα γιατρό χωρίς να έχει πίσω του πειθαρχική ή ποινική ποινή.
Διευκρίνισε ότι δεν του έχουν επιδώσει την απόφαση της απόλυσης, τον έχουν διαγράψει από τα μητρώα της μισθοδοσίας, ενώ συνεχίζει να είναι παρών και να  εξετάζει τον κόσμο.

Πηγή: kalymnos-news.gr