Ευτυχώς κι ο Θωμάς Σωτρίλλης

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον τόπο. Ειδικά οι άνθρωποι εκείνοι που χαίρουν αληθινής εκτίμησης από την κοινωνία μας κι οι οποίοι έχουν πρώτα καταξιωθεί ως επαγγελματίες και στη συνέχεια ως εκπρόσωποί μας στα κοινά. 

Ένας από αυτούς είναι κι ο Θωμάς Σωτρίλλης. Ο επί σειρά δεκαετιών μάχιμος γιατρός κι εκείνος που απ’ όποια θέση ευθύνης έχει αναλάβει, έχει καταφέρει αφενός να καταγράφει εντυπωσιακές πρωτιές, αφετέρου να είναι χρήσιμος κι αποτελεσματικός. Σπάνιος συνδυασμός η αλήθεια.

Ένα ακόμα προσόν αυτής της κατηγορίας των συμπολιτών μας, είναι ότι λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν στρογγυλεύουν καταστάσεις, ούτε προβλήματα, ούτε ακροβατούν σε τεντωμένα σχοινιά μην τυχόν και κακοκαρδίσουν «διοικητάδες, υπουργίσκους, βουλευτίσκους» κλπ, κλπ. 

Γι’ αυτό κι η κοινωνία πάντα τους ξεχωρίζει και τους επιβραβεύει. Γι’ αυτό και τους διαχωρίζει, από τους καιροσκόπους, τους συγκυριακούς κι εκείνους κι εκείνες που από το πουθενά κάθονται σε μια καρεκλίτσα της όποιας μικροεξουσίας και νομίζουν ότι θα μείνουν εκεί για πάντα. 

Η κατάληξη των ανθρώπων της τελευταίας κατηγορίας, είναι προδιαγεγραμμένη πάντως. Το έχουμε ξαναδεί όλοι μας πολλές φορές: Ένα «τσαφ» ακούγεται και κατακρημνίζονται με κρότο:  Έτσι  δηλαδή όπως γαντζώνονται συνήθως εκεί. 

Μιχ.Μ.