Αλβανός κρατούμενος  επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Κρατούνταν για να δικαστεί για υπόθεση ληστείας και κατά την μεταγωγή του στα δικαστήρια, 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής,  επιτέθηκε φραστικά αλλά και σωματικά σε αστυνομικούς προκαλώντας τον τραυματισμό τους ενός εξ αυτών!

Ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Ιούλιου το μεσημέρι όταν μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επρόκειτο να συνεχίσει την εκδίκαση των υποθέσεων του, μία εκ των οποίων ήταν και αυτή με κατηγορούμενο τον 32χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και έναν 32χρονο Ροδίτη.

Κατά τη μεταφορά του όμως από τα κρατητήρια, τρεις αστυνομικοί ηλικίας 33,35 και 29 ετών αντίστοιχα του ζήτησαν να αφήσει το τσιγάρο για να του περάσουν τις χειροπέδες ώστε να γίνει η μεταγωγή. 

Τότε – σύμφωνα και με το κατηγορητήριο- ο 32χρονος Αλβανός άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς και να τους απειλεί ενώ δεν δίστασε να χτυπήσει με τη γροθιά του και τον 29χρονο οδηγό του περιπολικού!

Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συρροή, αντίσταση και σωματική βλάβη και χθες κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών (κρίθηκε για όλες ένοχος πλην της πρόκλησης σωματικής βλάβης που μετατράπηκε σε ελαφρά σωματική βλάβη).

Ενώπιον του δικαστηρίου ο αλλοδαπός εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη πράξη του, ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς λέγοντας πως ήταν φορτισμένος για την υπόθεση της ληστείας που επρόκειτο να δικαστεί, και ζήτησε να κριθεί με επιείκεια.

«Απροστάτευτοι» οι αστυνομικοί
Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό των αστυνομικών ο κ. Άκης Δημητριάδης, ο οποίος και ανέφερε μεταξύ άλλων πως διορίστηκε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου, καθώς πρόκειται για θέμα αρχής και όχι προσωπικής αντιδικίας.

Ο κ. Δημητριάδης είπε επίσης πως «όπως έχουμε από τους αστυνομικούς την απαίτηση για την τήρηση της έννομης τάξης, έτσι πρέπει και οι ίδιοι να τυγχάνουν της ανάλογης προστασίας όταν είναι τα θύματα».

Δηλώσεις με αφορμή την υπόθεση αυτή έκανε στη «Ροδιακή» και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης ο οποίος τόνισε πως «για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι αστυνομικοί είναι εκτεθειμένοι ότι οι συνθήκες της δουλειάς μας είναι επικίνδυνες ενώ φαίνεται ότι πλέον όλοι έχουν αποθρασυνθεί και όλοι έχουν δικαιώματα.

Ο μόνος που δεν έχει δικαιώματα είναι ο αστυνομικός και αν δεν υπήρχαν και οι συνδικαλιστικοί φορείς να τους καλύψουν τουλάχιστον τα έξοδα που απαιτούνται για αυτές τις διαδικασίες δεν θα μπορούσαν ούτε καν να προστατεύσουν τον εαυτό τους! Και για όλα αυτά η φυσική και πολιτική ηγεσία μας, απλώς σφυρίζει αδιάφορα»!