Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάστηκαν δύο τσαντάκηδες

Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάστηκαν δύο τσαντάκηδες

Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάστηκαν δύο τσαντάκηδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 362 ΦΟΡΕΣ

Είχαν συλληφθεί και για ληστεία σε μίνι μάρκετ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 32χρονος Ροδίτης, οι οποίοι συνελήφθησαν ως οι κουκουλοφόροι που διέπραξαν ληστεία σε μίνι μάρκετ της Ρόδου αλλά και για πέντε αρπαγές τσαντών!

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία, συμμορία για διάπραξη κακουργήματος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Νικήτα Μπόλκα, έκρινε αθώους τους δύο άνδρες για την οπλοφορία και οπλοχρησία και ορισμένες από τις κλοπές που είχαν κάνει, και ένοχους για τις υπόλοιπες επιβάλλοντάς τους συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη (κάθειρξη 10 ετών για τη ληστεία και δύο χρόνια για τη συμμορία, δηλαδή κατά συγχώνευση 11 έτη).

Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο των προσαγωγών που πραγματοποιήθηκαν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Όπως διαπιστώθηκε, η «δράση» των δύο 32χρονων ξεκίνησε μία εβδομάδα νωρίτερα από τη σύλληψή τους με την αρπαγή τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες της περιοχής μας.
Πιο συγκεκριμένα, δρώντας συντονισμένα επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και αφού εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές, νυχτερινές ώρες, τις προσέγγιζαν και αφαιρούσαν τις τσάντες τους.

Έτσι το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέπραξαν δύο αρπαγές τσαντών και αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο και σε άλλες τρεις γυναίκες, τις οποίες στην προσπάθειά τους αυτή, τραβούσαν βίαια τις παθούσες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να πέφτουν στο έδαφος.
Οι ίδιοι κατηγορούνται και για τη ληστεία στο μίνι μάρκετ αλλά και μία απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Πιο αναλυτικά, από τη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης εξακριβώθηκε ότι:
• Την 16.12.2017 το βράδυ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας, ο ένας από τους δυο, μαχαίρι μπήκαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ με σκοπό τη ληστεία, ωστόσο λόγω παρουσίας πελατών εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.
• Ακολούθως το ίδιο βράδυ με τον ίδιο τρόπο, μπήκαν σε «minimarket», όπου απειλώντας τον ιδιοκτήτη αφαίρεσαν χρήματα (250 ευρώ) και προϊόντα καπνού (αξίας 250 ευρώ)
• Την 15.12.2017 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού άρπαξαν με απειλή βίας τσάντα από γυναίκα. Επίσης, κατά τις ίδιες ώρες αποπειράθηκαν διαδοχικά να πραγματοποιήσουν άλλες τρεις «τσαντιές», με αποτέλεσμα σε μια περίπτωση να ρίξουν στο έδαφος τραυματίζοντας 49χρονη ημεδαπή, που αντιστάθηκε

• Την 13.12.2017 πρώτες πρωινές ώρες ο 31χρονος ημεδαπός άρπαξε τσάντα από αλλοδαπή γυναίκα.
Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.
Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Τρία μαχαίρια, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστείες
• Τα κλεμμένα προϊόντα καπνού.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο συλληφθέντες είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.
Πάντως απολογούμενοι στην ανακρίτρια Ρόδου οι δύο άνδρες δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είπε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, πως δεν διέπραξε καμία ληστεία και πως μάλιστα μέχρι πριν τη σύλληψή του, εργαζόταν στη Ρόδο έως ότου τραυματίστηκε και μάλιστα μετέβη στην Αθήνα για εγχείριση όμως τελικά αυτή αναβλήθηκε και επέστρεψε μία εβδομάδα πριν τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί.

Πρόσθεσε δε ότι το μόνο στοιχείο που τον «επιβαρύνει» είναι τα λευκά αθλητικά παπούτσια που βρέθηκαν σπίτι του και που σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων «μοιάζουν» με αυτά που φορούσε ο δράστης της ληστείας, ενώ ακόμη και οι περιγραφές για το σωματότυπο των δραστών δεν συνάδουν με εκείνους.

Σε ό,τι αφορά τον 32χρονο Ροδίτη, δήλωσε εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών και τόνισε ότι ουδέποτε έκανε κάτι μαζί με τον 32χρονο Αλβανό, ενώ παραδέχτηκε μόνο τις τρεις κλοπές και καμία ληστεία από αυτές που του αποδίδονται. Ο ίδιος είπε ότι μπορεί να κάνει χρήση ναρκωτικών και να έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για κλοπές, όμως ουδέποτε έχει κάνει κακό σε άνθρωπο.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, όπου και θα επιστρέψουν μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του