Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο Αλβανός που έχει καταδικαστεί

Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο Αλβανός που έχει καταδικαστεί

Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο Αλβανός που έχει καταδικαστεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 872 ΦΟΡΕΣ

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε 30χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αττική, εκπροσωπούμενος από Ροδίτη δικηγόρο!

Ειδικότερα, ο 30χρονος που έχει καταδικαστεί τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 6 ετών, αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια και απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας για 10 χρόνια μετά την έκτιση της ποινής του, κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας, διά του δικηγόρου του κ. Κώστα Διακονή. Με αυτή ζητά να αναιρεθεί η απόφαση του Α’ Πενταμελούς Αθηνών (δευτεροβάθμιο δικαστήριο), με την οποία διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί καθώς, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, τόσο από την ακροαματική διαδικασία και την εξέταση μαρτύρων, όσο και από τα λοιπά στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτουν στοιχεία τέτοια που να αποδεικνύεται η ενοχή του.

Αντίθετα, ο αλλοδαπός ισχυρίζεται στην αίτησή του, ότι ουδείς από τους μάρτυρες κατηγορίας τον κατέδειξε ή δήλωσε ότι τον γνωρίζει, πως κανέναν από τους συγκατηγορουμένούς του, πλην ενός γνωρίζει ή είχε σχέσεις μαζί τους και πως ακόμη και αυτόν που γνωρίζει είναι επειδή τον φιλοξένησε μία φορά στο σπίτι του μετά από δική του παράκληση. Αυτό άλλωστε έχει δηλώσει – αναφέρει ο 30χρονος Αλβανός στην αίτησή του- και ο ίδιος ο συγκατηγορούμενος στο δικαστήριο.
Για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρονται στην αίτηση ο αλλοδαπός ζητά να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του Α΄Πενταμελούς Αθηνών.
Η απόφαση θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών