Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται ο ροδιακός τουρισμός

Νέο ρεκόρ αναμένεται να σημειώσει φέτος η Ρόδος στον τουρισμό, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καθώς τα μέχρι σήμερα στατιστικά στοιχεία στην κίνηση, δείχνουν σταθερά ανοδική πορεία για το 2018.

Το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο ξεκινά ουσιαστικά η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, έχει ήδη καταγραφεί μία αύξηση της τάξης του 15%,  καθώς επισκέφθηκαν τη Ρόδο 102.609 περισσότεροι τουρίστες από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Από τον υπολογισμό της μηνιαίας κίνησης για κάθε έναν από τους παραπάνω μήνες προκύπτει ότι συνολικά έφτασαν στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ 786.723 τουρίστες έναντι 684.114 πέρσι.
Και οι τρεις μήνες κατέγραψαν αύξηση και συγκεκριμένα ο Απρίλιος 15,09%, ο Μάιος 23,59% και ο Ιούνιος 9,28%.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες,  την πρώτη πεντάδα αποτελούν για το τρίμηνο οι Άγγλοι, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, Πολωνοί και οι Ισραηλινοί. Όμως αναφορικά με τις αυξήσεις σε απόλυτους αριθμούς,  στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Γερμανοί που αυξήθηκαν κατά 18.247 άτομα το τελευταίο τρίμηνο, οι Άγγλοι που αυξήθηκαν κατά 14.386 άτομα, οι Πολωνοί που αυξήθηκαν κατά 13.090 άτομα, οι Φιλανδοί που αυξήθηκαν κατά 10.867 άτομα και οι Ισραηλινοί που αυξήθηκαν κατά 6.559 άτομα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η αγορά της Ρωσίας σημαντική για τη Ρόδο τα τελευταία χρόνια, έχει καταγράψει μεγάλη υστέρηση σε ό,τι αφορά τον απολογισμό, καθώς φέτος ήρθαν περίπου 4.000 λιγότεροι τουρίστες σε σύγκριση με πέρσι. Δυστυχώς η κίνηση από την Ουκρανία ήταν ελάχιστη μετά τη φθίνουσα πορεία των τελευταίων ετών, ενώ φέτος παρατηρείται αξιόλογη αύξηση στους Λετονούς, στους Λιθουανούς, στους Σλοβένους και στους Σλοβάκους τουρίστες.