Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας: «Η κοροϊδία και η αδικία συνεχίζεται αμείωτη»

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας:  «Η κοροϊδία και η αδικία συνεχίζεται αμείωτη»

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας: «Η κοροϊδία και η αδικία συνεχίζεται αμείωτη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 825 ΦΟΡΕΣ

Σφοδρή επίθεση στους εκπροσώπους της περιοχής μας, τους οποίους χαρακτηρίζουν «δειλούς μοιραίους και... άβουλους αντάμα» εξαπέλυσε χθες με νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας (Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου) με αφορμή τη νέα υποβάθμιση του νομού μας που όπως σημειώνουν θα προκύψει από την εφαρμογή του «Κλεισθένη 1».

Στην ανακοίνωση που κινείται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Δυστυχώς υφιστάμεθα τις συνέπειες των σφαλμάτων των πολιτικών προσώπων της Δωδεκανήσου που 10 χρόνια τώρα, δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν τη συστηματική υποβάθμιση της Ρόδου και εν γένει της Δωδεκανήσου καταντώντας την συνειδητά επαρχείο της Σύρου.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου ψηφίζεται ο «Κλεισθένης 1». Το νομοσχέδιο των 255 άρθρων, περιλαμβάνει 29 άρθρα που αφορούν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ προηγουμένων διατάξεων.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία στη Ρόδο ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ Γραφείου Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, ως αποκεντρωμένης μονάδας της Διεύθυνσης που θα δημιουργηθεί και θα διοικεί από τη Σύρο. Η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων της Δωδεκανήσου, προϋποθέτει τη δυνατότητα άμεσης και ταχείας πρόσβασής τους στην υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ και κατ’ επέκταση του Ελεγκτή Νομιμότητας. Πουθενά δεν αναφέρεται στην τροποποίηση του άρθρου 51 του Ν. 4407/2016 για την απαλοιφή του κριτηρίου της υπηρεσίας στην έδρα της Περιφέρειας ως κριτηρίου επιλογής μη αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, χρόνια τώρα, μάλλον θεωρούμαστε γραφικοί πλέον... Όμως δεν θα κουραστούμε να το φωνάζουμε: οι νέες κρατικές δομές δεν πρέπει να ακολουθούν απαραίτητα τον αυτοδιοικητικό χάρτη, αλλά να συνεκτιμώνται πραγματικές ανάγκες και δραστηριότητες (πληθυσμιακές, οικονομικές, προσβασιμότητας κλπ) της κάθε γεωγραφικής περιοχής.

Απαξιωτική και προσβλητική προς τους Δωδεκανησίους η στάση πολιτικών της Δωδεκανήσου μηδενός εξαιρουμένου, βουλευτών, περιφερειακών συμβούλων, περιφερειακής αρχής, δημοτικών συμβούλων, δημοτικής αρχής και εκπροσώπων των πολιτικών φορέων, οι οποίοι αποφεύγουν συστηματικά να πάρουν θέση και να προβούν σε ενέργειες και πρωτοβουλίες στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Δωδεκανήσου καταντώντας την επαρχείο της Σύρου.

Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε: γιατί κάποιοι ξεπουλάνε με τόση ευκολία τα δίκαια των Δωδεκανησίων; Τι έχουν να κερδίσουν; Όλα γίνονται για χάρη της μικροπαραταξιακής διατήρησης και του προσωπικού πολιτικού «βολέματος».

Είναι οι ίδιοι πολιτικοί της Δωδεκανήσου που ανέχονται και δεν τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά απαιτώντας την επιστροφή στη Ρόδο του στρατολογικού γραφείου την επιστροφή στη Ρόδο των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), την επιστροφή στη Ρόδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, την επιστροφή στη Ρόδο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης.

Είναι η ίδια πολιτική φιλοσοφία που ανέχθηκε την «κατάληξη» της ναυτιλιακής εταιρείας λαϊκής βάσης ΔΑΝΕ», την «κατάληξη» της συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, την υποβάθμιση της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, την κατάργηση της ακαδημίας αστυνομικών. Και ο κατάλογος μεγαλώνει, καθώς τώρα παρακολουθούν ανήμποροι την αποδόμηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του τόπου μας και την εκχώρησή τους στη Σύρο.

Ίσως πολλοί να αναρωτιούνται γιατί αντιμετωπίζουν δυσκολίες τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα Δωδεκάνησα. Ιδού λοιπόν: η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης που έχει την ευθύνη διαχείρισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απαρτίζεται από μία (1) Διεύθυνση και τέσσερα (4) Τμήματα που βρίσκονται στη ΣΥΡΟ αποτελούμενο από 35 στελέχη, εκ των οποίων 21 άτομα είναι τοποθετημένα στη Σύρο.

Σε τεράστια αντίθεση, για τον φτωχό συγγενή, τη Δωδεκάνησο, προβλέφθηκε ένα (1) ΓΡΑΦΕΙΟ στη Ρόδο, στο οποίο υπηρετούν σήμερα 3 άτομα, «….για την υποστήριξη των ΟΤΑ και των λοιπών φορέων υλοποίησης έργων της Δωδεκανήσου», δηλαδή για τις απαιτήσεις μιας γεωγραφικής περιοχής διπλάσιου πληθυσμού και έκτασης από τις Κυκλάδες.

Εν τω μεταξύ, στα τμήματα της Σύρου εμφανίζονται νέες τοποθετήσεις οκτώ (8) ατόμων έναντι 6 αποχωρήσεων, ενώ στο υποβαθμισμένο γραφείο της Ρόδου δύο (2) αποχωρήσεις και ΜΗΔΕΝ (0) νέες τοποθετήσεις.

Μήπως τελικά αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν για όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στα Δωδεκάνησα;
Στο καυτό ερώτημα προς την κυβέρνηση, δεν τολμούν να μας πληροφορήσουν «ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ;..» με τα ποσά των ενοικίων που καταβάλλονται για τη φιλοξενία των προαναφερθέντων δομών, και τα κόστη μετακίνησης, πολιτικών και εργαζομένων στη λίαν απομακρυσμένη δυσπρόσιτη έδρα, όταν αντιθέτως στη Ρόδο, υπάρχει πλήθος εγκαταλελειμμένων κρατικών κτιρίων.

Με δύο λόγια η κοροϊδία χτύπησε ταβάνι και η ξεφτίλα πάτο.
Από πότε η αλήθεια, η περιγραφή της πραγματικότητας, η ανάγκη ισόρροπης κατανομής υπηρεσιών και ισόνομης μεταχείρισης πολιτών και διοικουμένων συνιστά διχαστικό λόγο; Το χθες είναι ικανό να διδάξει αν έχεις μάτια να το διαβάσεις.

Επιμένουμε ότι η Ρόδος της Δωδεκανήσου ΕΙΝΑΙ και ΠΡΕΠΕΙ να αποτελέσει τη λειτουργική έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει έδρα περιφέρειας σε μικρότερο αστικό κέντρο, παρά μόνο στο Νότιο Αιγαίο. Είναι η μόνη Περιφέρεια που ενώ η κατά πολύ μεγαλύτερη πόλη (6 φορές) πληροί όλα τα κριτήρια, η έδρα της βρίσκεται σε μικρότερη πόλη!

Όλοι μαζί οι Δωδεκανήσιοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Όταν το άδικο γίνεται νόμος, τότε η γενική διαμαρτυρία δίκαιης διεκδίκησης είναι υποχρέωση όλων. Όλοι μαζί, γιατί το μέλλον των νησιών μας, το μέλλον της Δωδεκανήσου είναι, και πρέπει να είναι, πέρα και πάνω από κόμματα, παρατάξεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

Για τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εκπρόσωποί τους:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ – Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ – Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΡΗΣ – Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΕΝΕΣΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
ΜΙΧΑΗΛ ΛΥΡΙΣΤΗΣ – Μέλος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ - Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Π.Ν.Αι.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Μέλος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ - Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Π.Ν.Αι».

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους