Στο πρώτο του ταξίδι προσέκρουσε στον προβλήτα πλοίο της ΑΝΕΣ (βίντεο-φωτογραφίες)

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, όταν το πλοίο SEBECO της ΑΝΕΣ το οποίο ήταν προγραμματισμένο να  αποπλεύσει και να πραγματοποιήσει δρομολόγιο από τη Ρόδο για τη Σύμη, κάτω από συνθήκες που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί προσέκρουσε στον προβλήτα, αφού προηγουμένως πέρασε «ξυστά» από θαλαμηγό που ήταν πλαγιοδετημένη  σε μικρή απόσταση!

Την ώρα εκείνη, μέσα στο πλοίο, βρίσκονταν σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, περίπου 100 επιβάτες με προορισμό τη Σύμη.

Το πλοίο της ΑΝΕΣ, εκτελούσε το πρώτο του δρομολόγιο σήμερα, ενώ από τη Σύμη λίγες ώρες νωρίτερα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ακόμα που οφείλεται το ατύχημα αυτό. Θα πρέπει να συσταθεί ειδική επιτροπή από εμπειρογνώμονες οι οποίοι αφενός θα προσδιορίσουν τα αίτια, αφετέρου θα ελέγξουν τις ζημιές που υπέστη το σκάφος στο μπροστινό και το πλαϊνό μέρος για να αποφασίσουν στη συνέχεια πότε και πάλι θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια.

Ευτύχημα θεωρείται πάντως ότι δεν υπήρξε τραυματισμός καθώς επίσης  και ότι οι ζημιές δεν ήταν μεγαλύτερες, αφού το σκάφος, πέρασε «ξυστά» από την θαλαμηγό που ήταν πλαγιοδετημένη ελάχιστα μέτρα παραπέρα, κόβοντας μάλιστα και τον έναν από τους δύο κάβους που την συγκρατούσαν!

Το επιβατηγό σκάφος, προσέκρουσε στη συνέχεια με μικρή ταχύτητα στον προβλήτα του λιμανιού κάνοντας ένα βαθούλωμα στο μπροστινό μέρος, ενώ εκδορές υπήρξαν επίσης και στο αριστερό μέρος του σκάφους.

Αμέσως, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, όπου οι αρμόδιοι αξιωματικοί έσπευσαν επιτόπου καταγράφοντας το περιστατικό, ενώ με εντολή του Κεντρικού Λιμενάρχη απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι το σκάφος να επιθεωρηθεί από ειδικούς.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν θα μεταφερθούν στη Σύμη με άλλο σκάφος.