Εντυπωσιακή και φέτος η γιορτή μουσικής στον Αγιο Σουλά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η11η Γιορτή Μουσικής που συνδιοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου, στο Άλσος Αγίου Σουλά.

Περισσότερες από 20 συμμετοχέςμάγεψαν φέτος το διήμερο της 11ης Γιορτής Μουσικής!
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί και μπάντες, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου καθώς και Ωδείων.
Αναλυτικότερα μουσικές όλων των ειδών μας προσέφεραν ο Κατσιμπράκης Γιάννης, μαθητές και μαθήτριες του κλασσικού κιθαριστή Γιακουμάκη Γιάννη σε κιθάρα και φωνή, η Θάλεια Παπαδοπούλου, το παραδοσιακό σχήμα του Νίκου Τζέλου και πολλά σχήματα- μπάντες όπως οι DistantRabbit, Κάρμα, Πολυώνυμοι, Καλοκαιρινοί, Bring me the lighter και άλλοι.

Είναι πραγματικά τιμητικό για τη διοργάνωση, που οι επαγγελματίες καλλιτέχνες άφησαν για άλλη μια φορά τις υποχρεώσεις τους για να μας προσφέρουν τις μουσικές τους αφιλοκερδώς ενώ οι ερασιτέχνες να προσφέρουν τη δική τους αγάπη για τη μουσική. Πάνω από 80 μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή της 11ης Γιορτής Μουσικής. Η συμμετοχή τους είναι καθοριστική και αυτό αναγνωρίζεται από τους διοργανωτές.
Το Σάββατο ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές και ολοκληρώθηκε έτσι μέχρι τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα όπου η μέρα έκλεισε με το λαϊκό γλέντι από τον Γιώργο Καλορμάκη, όπου θεατές και μουσικοί χόρεψαν στα ακούσματα της λύρας του.

Ενώ την Κυριακή οι δράσεις ξεκίνησαν με τη μουσικοκινητική παράσταση «Παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική» για μικρούς και μεγάλους, με τους Γιώργο Σακελλαρίδη, Λεωνίδα Σακελλαρίδη, Δημήτρη Ιωσήφ και Ελευθερία Ζαράκη η οποία ήρθε στην 11η Γιορτή Μουσικής με τη χορηγία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, και την ευγενική αρωγή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους έμαθαν διασκεδάζοντας την ομορφιά των ήχων, των μουσικών οργάνων και της ίδιας της μουσικής! Και η βραδιά κύλησε με πολλά ακόμα ταλαντούχα νέα παιδιά!

Παράλληλα με τη μουσική σκηνή, στο χώρο υπήρξε και η οργανωμένη κατασκήνωση, όπου μουσικοί και θεατές διανυκτέρευσαν και χάρηκαν το άλσος. Ευχαριστούμε την 95ΑΔΤΕ για τη διάθεση των σκηνών που βοήθησαν στο στήσιμο της κατασκήνωσης, αναφέρει ο σύλλογος.
Μουσικοί και θεατές ακόμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βόλτα με άλογα για μια διαφορετική εμπειρία, γι΄αυτό ευχαριστούμε τον σύλλογο ελεύθερης ιππασίας, CampoChiaroπου ήταν κοντά μας.