Αναπτυξιακό τουρνουά σχεδιάζει ο ΑΣΤΙΡ

Με πλάνο καθαρά αναπτυξιακό, ο ΑΣΤΙΡ συνεχίζει να υπηρετεί το γυναικείο ποδόσφαιρο, γι’ αυτό προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ξεκίνησαν οι πρώτες κινήσεις διεξαγωγής ενός τουρνουά το Σεπτέμβριο.

Εκτός από τους διοργανωτές, έχει δοθεί το «ΟΚ» από την ομάδα Champions με συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος ώστε να ταξιδέψει στη Ρόδο και να «διανθίσει» με την παρουσία της τη διοργάνωση.

 Πρόσκληση θα απευθύνει ο ΑΣΤΙΡ και στις υπόλοιπες ομάδες της Δωδεκανήσου που έχουν γυναίκεια τμήματα για συμμετοχή.

Ήδη υπάρχει η σχετική συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ώστε να υποστηριχτεί το τουρνουά όσον αφορά τη μετακίνηση και τη διαμονή των αποστολών και απ’ ό, τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα, για ν’ αποτελέσει έναν σημαντικό θεσμό, κυρίως για τις ακαδημίες στην περιοχή. Στόχος του ΑΣΤΙΡ είναι οι αγώνες να διεξαχθούν στο στάδιο «Διαγόρας» από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν οι ομάδες θα κάνουν την προετοιμασία τους για τα εθνικά μας πρωταθλήματα.

Σε αναζήτηση νέου προπονητή
Στο θέμα της οργάνωσης του ΑΣΤΙΡ και της συμμετοχής του στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, έγινε μια πρόταση στον Θεόδωρο Σαχινίδη που διαδέχτηκε στο μέσο της περασμένης περιόδου τον Ευθύμη Ράδο στην τεχνική ηγεσία, να παραμείνει, αλλά δεν βρέθηκε η… χρυσή τομή.

Έτσι, ο σύλλογος της Ιαλυσού βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και περιμένει παράλληλα το νέο σχεδιασμό της κατηγορίας από πλευράς της ΕΠΟ. Με τα έως τώρα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό να γίνουν όμιλοι των δέκα ομάδων, κάτι που διαφοροποιεί κατά πολύ τα πράγματα, ειδικά για τους συλλόγους των νησιών, με τις περισσότερες μετακινήσεις.