Βρείτε λύση για το αεροδρόμιό μας... τώρα!

Βρείτε λύση για το αεροδρόμιό μας... τώρα!

Βρείτε λύση για το αεροδρόμιό μας... τώρα!

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 966 ΦΟΡΕΣ

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στο αεροδρόμιο της Ρόδου τις ημέρες αιχμής. Εντός κι εκτός κυρίως των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Εκεί, όπου χθες από νωρίς το πρωί, χιλιάδες επισκέπτες, που επέλεξαν τη Ρόδο μας για τις διακοπές τους, υποχρεώθηκαν για μια ακόμα φορά μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νησί μας, να περιμένουν επί αρκετή ώρα στον ήλιο και να αγκομαχούν μέχρι να επιβιβαστούν στα λεωφορεία τους, για να μεταφερθούν στα ξενοδοχεία τους.

Τυραννική η πρώτη εικόνα και απογοητευτική σίγουρα, σε τέτοιο βαθμό που δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσουν.

Κανείς από μας επίσης δεν ξεχνά, το πόσο η Ρόδος μας και ο τουρισμός μας διασύρθηκε και κακοποιήθηκε από παρόμοια φαινόμενα, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά ούτε και τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τους υπέρμαχους της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων μας, που... ολημερίς κι ολονυχτίς, έδιναν πλείστες ελπίδες ότι θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα και ότι θα... απογειώσουν τα αεροδρόμιά μας.

Οι ίδιοι σήμερα εξαφανίστηκαν βέβαια και το μόνο που απέμεινε είναι το χάος που υποτίθεται ότι θα εξαφάνιζαν.

Δυστυχώς, τόσους μήνες μετά οι αναταράξεις συνεχίζονται επί... εδάφους.
Με απροσδιόριστα ακόμα αποτελέσματα από την διαχρονική ζημιά που θα υποστεί η Ρόδος μας.

Την ίδια ώρα, οι θεματοφύλακες - εκπρόσωποί μας (που έβαλαν τις υπογραφές τους ή τις... πλάτες τους για το ξεπούλημα των αεροδρομίων) και οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να υπερασπίζονται το αυτονόητο, πετούν πάνω από τα... σύννεφα.

Ούτε έμαθαν, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν τίποτα.


Απέμειναν οι ροδίτες επαγγελματίες και μη να ανησυχούν, να αγωνιούν, να θυμώνουν, να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται σε αυτή την αθλιότητα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Αν αυτά γίνονται το Ιούλιο, τι έχει να γίνει τον Αύγουστο; Ποιος ευθύνεται και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα; Για πόσο ακόμα καιρό θα κάνουν τους... Πόντιους Πιλάτους εκείνοι που έχουν την κύρια ευθύνη για το χάλι αυτό;

Η τοπική κοινωνία, έχει χορτάσει εδώ και δεκαετίες να ακούει για αναβαθμίσεις και για βελτιώσεις στο αεροδρόμιό μας. Κι έχει μπουχτίσει να βλέπει μπαλώματα και φτιασιδώματα προσωρινά. Λύσεις θέλει και μάλιστα χωρίς καμία χρονοτριβή. Γιατί το κόστος για το νησί μας, (αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι) αυτή τη φορά θα είναι ανυπολόγιστο.

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους