Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Κάλυμνο

Εξαρθρώθηκε χθες μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων συμμορία που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης και κοκαΐνης) στο νησί της Καλύμνου.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 65, 49 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, αποθήκευσης-κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απείθειας.

Όπως διακριβώθηκε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αποσκοπώντας στην εξασφάλιση υψηλού οικονομικού οφέλους.

Αναλυτικότερα, ο 65χρονος, έχοντας αρχηγικό ρόλο, απέκρυπτε ποσότητες των ναρκωτικών σε περιφραγμένο αγρόκτημα που διατηρούσε και από εκεί τις διέθετε σε τοξικομανείς του νησιού με τη βοήθεια των συνεργών του.

Αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού, χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο σε δίκυκλο που επέβαιναν ο 49χρονος με τον 36χρονο και 
διαπίστωσαν ότι κατείχαν δυο «φιξάκια» ηρωίνης τα οποία είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από τον 65χρονο.

Άμεσα ακολούθησαν διαδοχικές έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο αγρόκτημα και την κατοικία του 65χρονου όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
•    Ηρωίνη, βάρους -693- γραμμάριων, τοποθετημένη σε ισοβαρείς συσκευασίες καθώς και «φιξάκια» έτοιμα για διάθεση, επιμελώς θαμμένη σε σημεία του κτήματος
•    Κοκαΐνη,  βάρους -9,5- γραμμάριων
•    Ουσία άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους -305- γραμμαρίων, η οποία χρησιμοποιείται για τη νόθευση ηρωίνης και κοκαΐνης
•    Ζυγαριά ακρίβειας
•    Το χρηματικό ποσό των -1.865- ευρώ
•    Παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και ταχυμεταφοράς χρημάτων

Επίσης κατασχέθηκαν δυο δίκυκλα οχήματα και έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.